Metalac vas daruje - PALAČINKE (video recept)


Došli smo i do poslednjeg kruga igre koju je organizovalo Metalac posuđe. O čemu se radilo možete videti ovde a ostale krugove igre pod tagom metalac posuđe



Ali ovo nije kraj, tačnije u narednom periodu imaću SVOJE recepte u nekoj od "reklamnih" posudica metalac posuđa koja će postati VAŠA (za svaku posudicu organizovaću darivanje)... ali dajte mi malo vremena da "dođem k sebi" i da naravno osmislim i pripremim te recepte, a posudice... mislim da će vas se jako svideti jer meni definitnivno jesu ;) (gvir u kutiju...)


I u ovom, poslednjem, krugu igrice tim Metalca je odabrao 3 recepta i svakoj od nas (Gagi, Minji i meni) dao po jedan. Ja sam dobila recept "Sushi palačinke" koji je poslala Ljiljana Petrović. U nastavku ću kopirati originalan recept onako kako je meni stigao a kasnije i onako kako sam ga ja napravila. 



Recept koji je Minja pravila možete videti OVDE, Gaga OVDE a sve zajedno na jednom mestu na fb stranici Metalca gde se odvija i lajkovanje slike RECEPTA koji vam se najviše sviđa i AUTOR tog RECEPTA (sa najviše lajkova) dobija poklon iznenađenja od Metalca.



Ljiljana Petrović
Sushi Palacinke

Za palacinke:
3 jaja
1,5dl.vode
1,5dl. mleka
150gr.brasna
1 kasika ruma
3 kasike ulja
malo soli
1 kasika secera
Testo za palacinke umutiti mikserom( posebno belanca). Palacinke peci u Metalac teflonskom tiganju ( oko 8 komada vecih).


Umak:
sok od 1 pomorandze
sok od 1/2 limuna
5 kasika meda
2dl. vode
1 kasika secera
1 kasika pudinga od vanile
8 banana
U istom Metalac tiganju ( posle pecenja palacinki),na tihoj vatri otopiti 5 kasika meda , sok od 1 pomorandze i sok od 1/2 limuna pa proprziti( izdinstati) cele banane sa svih strana. Banane skloniti iz tiganja, dodati 2 dl. vode u kojoj smo razmutili 1 kasiku pudinga od vanile i 1 kas secera, pa zakuvati umak(obavezno drvenom varjacom, da se teflon ne bi izgrebao).


Za posipanje:
po zelji lesnik, mleveni keks, susam, kokos 
Banane slagati na palacinke, uviti u rolat, pa iseci na parcice- kao sto sushi izgleda. Redjati ih vertikalno na tacnu za posluzivanje. Svaki " sushi" preliti kasikom umaka i posuti po zelji seckanim pecenim lesnicima, proprzenim susamom, mlevenim keksom ili kokosom.


I poslednju epizodu serijala, "Metalac vas daruje" u video izdanju možete videti u nastavku. I još jednom zahvaljujem se svom dragom koji mi je bio bezgranična podrška i bez čije pomoći ovi video snimci ne bi bili mogući :)


Potrebno je:

za palačinke:
3 jaja
150 ml vode
150 ml mleka
150 g brašna
3 kašike ulja
prstohvat soli
1 kašika smeđeg šećera
3 kašike ulja
1 kašičica ruma


za pripremu banana:
4-5 kašika meda
malo mešavine soka pomorandže i limuna
3-4-5 banana

za preliv:
sok jedne pomorandže
sok pola limuna
200 ml vode
1 puna kašika praška za puding od vanile
3-4 kašike smeđeg šećera
2-3 šake lešnika


Način pripreme:
Priprema palačinki: U blender sam stavila sve sastojke koji idu za palačinke i sve dobro smiksala pa presula u činiju, malo ostavila da odstoji a onda klasično pekla palačinke.
Priprema banana: Kada su palačinke bile gotove smanjila sam vatri i u tiganj sipala med i malo soka narandže, stavila banane i malo ih prodinstala sa svih strana (plašila sam se da ih ne dinstam dugo da suviše ne omekšaju).

Priprema sosa: U šerpicu sam stavila sok narandže i limuna, dodala posle onaj "sos" u kome su se banane krčkale, dodala još vodu i puding i šećer i sve zajedno kuvala dok se nije dobio fino kremast sosić.



Serviranje: Na palačinke sam stavljala banane, rolala, sekla na 3-4 dela, ređala na tanjir, prelivala sosom i posipala seckanim (pečenim) lešnicima...


19 comments:

Anja said...

Zanimljivo, kad sam vidjela slike i limun pokraj odmah sam se sjetila svojih omiljenih palačinki s limunovim sokom i šećerom, volim ih otkad sam bila mala. Ali mi se i ovo jako sviđa pogotovo jer palačinke obožavam :)

Milin kuvar said...

E stvarno mi prijaju tvoje fotke, nekako mi milina kad ih vidim :) A palačinke prvo nisam prepoznala :D Pola sata mi je trebalo da ukapiram šta je na tanjiru :) Ne inspirativan dan, šta da ti kažem :)

Da mi je nešto slatko... said...

bravo! :) jako lijepo i odlicne fotke. Svaka cast i na videu!

What's for dessert? said...

Nadam se da zahvala tvom dragom i kraj nagradne igre Metalca ne znači da više nećeš objavljivati video uratke. Baš si me nekako naviknula na njih i gledam ih s užitkom. Fotke su prekrasne.

Bite my cake said...

ja sam baš uživala u tvojim video receptima, a ovaj recept mi se jako sviđa, nisam nikada jela ovakve palačinke :)

mignonne said...

Vrlo lepi recepti i prezentacije, zaista ste se potrudile, cure... verujem da nije bilo tako lako izdrzati ceo taj tempo!:)) Divne su ove slatke susi rolnice, odgledacu natenane ceo video.. bas uzivam u fotkama, puno te pozdravljam!:))

Nevena said...

mi lajki:):)
inače obožavam palačinke i banane...
fotke su dočarale sve.... divno!

Nevena Buljan said...

Prekrasne fotke Maslinka, svakim novim postom me oduševljavaš. video mi se jako sviđa, a sam recept je divan, bogati desert za uživanje, vjerujem da je preeukusno kao što izgleda i na fotkama!

Tamara said...

jako mi se sviđa slatki sushi!

boysmama said...

palačinke su odlične, prezentacija je zaista posebna! u to ime imaš malu nagradicu na mom blogu ;)

Unknown said...

Čitav serijal Metalca pratim sa uživanjem,prezentacija odlična,fotke su predivne sve pohvale.

Zoka said...

Ove slatke palačinke su divne. Baš mi se dopadaju, moraću da ih probam.

Mimi said...

Fenomenalne palacinke... Jako mi se dopadaju!
A i ta kutijama sa Metalac stvarcicama mi se jako dopada... :)

SENKA said...

Kako divne slasne fotografije !!!
Neobična prezentacija palačinki, a fil je po mom čim se spominju narandže. Supeeeer!

Cinnamon and Thyme said...

Krasan recept! Palačinke izgledaju više nego divno!:)

Sanja Manasijevic said...

Jako zanimljiv recept. Palcinke i banane obicno kombinujem sa cokoladom, a ovo mi je nesto drugacije! Svidja mi se :)

Prva fotka prelepa, i ostale svakako...

Ana said...

Ovo fantasticno izgleda :) Veliki sam ljubitelj palacinaka,uvek i u svakoj prilici su dobrodosle :)

luger22 said...

Super stvar! Svaka čast.

P.S.Imaš jako dobar nož gde si ga nabavila?

JA U KUHINJI... said...

luger22 ovaj keramički nož sam dobila na poklon ali bilo ih je u većim super marketima...

Post a Comment