Repete br. 5 je na kioscima...

Evo me...tu sam... ako je neko uopšte i primetio da me nema ;)
Do vaših blogova nisam svaćala više od mesec dana tako da sam prilično ispala iz tokova i ne znam šta se dešava ali ovih dana ću vas obići da vidim kako ste i šta ste fino spremale (spremali)...



Novi broj časopisa REPETE je na kioscima a ja malo kasnim sa objavom onoga što ima od mene... ipak... evo recepata...


Juha od korabe i kozica






14 comments:

Ana said...

Welcome back, Olivera!
Naravno da smo primetili da te nema:)
Sve izgleda jako ukusno, kao i uvek. Super mi je ovaj somic sa punim ustima:)))

What's for dessert? said...

Pogača s grožđem koju sam jednom prilikom isprobala, bila mi je totalno razočaranje. Nadam se da je tvoj recept drugačiji i da ću napokon uživati.

Ostala jela krasna, posebno mami piletina.

Anonymous said...

Fino da si opet tu;) Primetilo se d ate nema ali racunamo godisnji su odmori.Fino idemo dalje sa odlicnim receptima;)

Bite my cake said...

naravno da smo primjetili da te nema, dobrodošla natrag :) Vidim, svašta fino od tebe u novom broju!

J e l e n a said...

Olivera, naravno da smo primetili da te nema i kako si rekla da i na pauzi. Recepti su njam, a šta bi sa objavljivanjem Repete časopisa u Srbiji ili je to samo naručivanje posštom?

jubistacha said...

Puni lijepih stvari se kod tebe kuhalo. Jedva čekam da vidim recept za kukuruz. Dobrodošla natrag!

JA U KUHINJI... said...

Hvala vam drage moje na lepim rečima :)

What's for dessert?: ja nisam neki ljubitelj voća u bilo kakvim kolačima ali ovaj recept me baš oduševio i bila sam prijatno iznenađena rezultatom tako da mislim da ga vredi probati :)

J e l e n a: Znam da je bilo priče da će se REPETE pojaviti u Srbiji po principu kašnjenja jednog broja ali sada zaista ne znam šta je sa svim tim bilo i da li i gde će ga biti... kad bilo šta budem znala javljam :)

jubistacha: nema šta da čekaš... kukuruz iz rerne je moj stari recept i imam ga na blogu, samo klikni naslov recepta i odvešće te do recepta :)

Sanja said...

Eto te nazad u punom sjaju :-) odlicni recepti i slike.

J e l e n a said...

Do tada imamo Sale i Peppe a ovo ostalo na kioscima ne računam i naravno naše blogove. Kada bi se neko u Srbiji setio da unovči ove blogove umesto što kradu recepte i slike. Pre mesec dana sam videla ladno moju sliku u Magazinu Politike sa pogrešnim receptom.

Miroslav said...

Olivera, super ti izgledaju ova jela i verujem da su vrlo ukusna. Što ja volim ovakve kremaste supice, a piletina izgleda vrh!

Žao mi je što ne mogu lično imati kopiju Repete. Prilikom posete Srbiji nadao sam se da ću ga pronaći, al' vidim da kažeš da se nešto iskomplikovalo.

Tačno je da kod nas nema kvalitetnih kulinarskih magazina, a i to što kao jeste je sve kopija inostranih. Čisto po slikama i listi sastojaka vidiš da to nije to, al' koncept im očigledo 'pali' jel' ljudi ih očigledno kupuju. Meni je skroz neosnovano i pogrešno objavljivati recepte bez prethodnog testiranja i fotografisanja finalnog proizvoda. Znam da je jednostavnije 'pozajmiti' profesionalne fotografije, al' to je u svakom pogledu pogrešno. To je po onoj staroj 'prodavaš mačku u dzaku'.

Al' iz priloženog sa Facebook stranice vidim da Repete nije takav magazin i da je vrlo kvalitetan, orginalan i proveren. Nadam se da će tako i ostati.

Tebi puno pozdrava i samo tako nastavi!

Miroslav

JA U KUHINJI... said...

Miroslave jednom prilikom sam se dokopala neke knjige o fotkanju hrane i blago je reći da sam se sablaznila onim što sam tamo videla... Naime torte su od kartona gde je neka, ko zna kakva krema, samo po obodu, grill je u stvari živo povrće kome su samo "nacrtane" pruge, mleko koje pljuska je plastika a mleko uopšte i nije mleko već neka gusta tečnost... i ko zna šta sve još... I onda ponekad kad "balimo" nad nekom fotkom u stvari i ne znamo šta vidimo...
Ovde kod nas sve što vidiš je krajnje jestivo i recept je baš toga što vidiš... i to je koncept od koga nema šanse da odustanemo, jer u suprotnom ja ni nebi bila deo cele priče :)
I zaista se nadam da će REPETE zaživeti pravinski i da će se malo proširiti i po okolnim zemljama jer po meni je časopis koji vredi, mada u moru svega i svačega nekako kao da se utapa...

Anonymous said...

Ne mogu odoljeti, a da ne prokomentarisem, hvala Bogu sto postoji ovaj blog. Skoro sam potpuno promijenila nacin ishrane zbog zdravstvenih problema i ovdje sam nasla prelijepe recepte...npr. od tog momenta mi je hljeb od heljde prelijep itd....uglabnom sve pohvale. Sad uzivam u hrani!

Unknown said...

Vjerujem da si se odmorila i dobro nam se vratila. Jela koja su objavljena su za 5+!

JA U KUHINJI... said...

Anonymous: Hvala na lepim rečima i jako mi je drago da sam od pomoći ;)

Post a Comment