FBI rukavice II deo

Ove godine odabir keksića koje ću praviti za praznike bio je umnogome olakšan jer sam znala da će svi biti od naše drage KEKSOLINE... I zato mi je drago što baš njen blog istražujemo ovog meseca u okviru fbi rukavica (koje je pokrenula mamajac)...
Odavno sam imala neke stvari u planu isprobati, neke odlučila u poslednjem trenutku i bilo kako bilo evo krajnjeg rezultata mojih ovogodišnjih keksića (pošto svake godine pravim set sasvim novih keksića)...




U prvi mah ovi keksići mi nisu bili na listi jer su izgledom bili "obični" a meni je trebalo nešto "neobičnije". Međutim onda sam ih videla kod Maje u svečanom ruhu i znala sam da će to biti ovogodišnja smesa za keksiće kao ukrase za jelku. I ne da sam se oduševila ovim keksićima već nemam reči... Testo je tako mirisno i fino da dok modlate keksiće dođe vam da ga celog pojedete tako sirovog, a i onda kada se ispeku... Ma ovo je fantazija od keksića i dobro je da sam ih u poslednjem trenutku uvrstila na spisak...
A moju sreću da sam konačno imala modlicu čovečuljka bolje da vam i ne objašnjavam a sve opet zahvaljujući Jasenki... :)



Ovi medenjaci su bili na listi i prošle godine ali nisu stigli na red... Ovog puta su stigli i jako su fini... Super mi je što nemaju nimalo masnoće jer i kod liste keksića uvek izbiram neke integralne neke ne, neke manje a neke više masne... Da bude za svakog po nešto...




Jako fini i nežni keksići samo mislim da sam ih ja ipak trebala mrvicu duže peći...




Ja nisam imala integralno brašno sa semenkama pa sam koristila graham brašno i dodala sam kašiku mlevenog integralnog susamo i super su :)



Miris cimeta obožavam a i tako veže za ovo praznično raspoloženje... Super slatki keksići koje su napravili moji "patuljci"... oterali me iz kuhinje dok su pravili kuglice i valjali u šećer sa cimetom... a posle su bili baš ponosni na svoje delo :)



Ovde sam uspela da zabrljam stvar tj. mislim da je pre bio neki od onih dana kada se treba pokriti jorganom preko glave i ne izlaziti iz kreveta celi dan... Bilo kako bilo jako su ukusnu ali estetika mi nije uspela... Mislim da je problem što je smeđi šećer bio jako krupan a ja sam ga zaboravila samleti... Ma i na slici se vide kristali a to tako ne treba... Ali svakako kažem miris i ukus opijaju...



Nit su crno-bele nit su kockice :) Ja sam ovo testo iskoristila za pravljenje delova kućice od keksa...



Jako fini i dekorativni keksići :)


I za kraj svima da poželim ZDRAVLJA u godini koja dolazi... Suzdržaću se da bilo šta drugo poželim jer kod mene nikad ništa ne ispadne onako kako sam želela... Godina koja je polako na izmaku više toga mi je uzela nego što mi je dala tako da...Samo da smo ZDRAVI a ostalo je sve prokleto relativno!

17 comments:

Sweet Corner said...

Draga moja, ostavila si me bez rijeci....koliko si keksica isprobala!!!! A svi izgledaju bajno, a mali majstori su odlicno odradili svoj posao, cimetlinice su predivne! Puno ti hvala na ovoliko isprobanih recepata i krasnoj prezentaciji, i sve najbolje tebi i tvojim najmilijima od srca zelim!!!

Dajana said...

Dobro si zasukala rukave i trud se uvelike isplatio, svi su keksi prekrasni, i pored komplimenata Jasenki za recepte, ne mogu ne pohvaliti i tvoju izvedbu.
Sve najbolje i tebi u novoj godini, zdravlja, snage i dobrog raspolozenja za otjerati i prebroditi poteskoce.
Sretna ti Nova Godina

Josipa said...

ajme koliko lijepih keksića... nekako su mi najslađe cimetlinice jer su ih radile dječje ruke, ali svi ostali su fantastični! i ja tebi želim puno zdravlja, a sve ostalo će onda doći samo od sebe :)

cosmo2503 said...

Nevjerovatna si zaista. Ovi na boru mi djeluju predivno, a i dječijih ruku djelo je za svaku pohvalu. Bravo za sve vas i sretno vam novo ljeto mnogo zdravlja, sreće, ljubavi i sve najbolje svima
Selma

Sanja said...

Slicice su prekrasne, narocito keksica na boru.
Sjajne izvedbe. uzivam na ovome tvom blogu, zaista.

Nevena Buljan said...

Ajme koliko divnih keksića...predivni su ti svi. i fotke mi se jako sviđaju, pogotovo ova sa kokolinama je kao iz neke bajke :)) ..želim ti sve najbolje!! :)

Еoc said...

Wow, you have done a real good job with all this cookies :)
All the best to you and your family in the New Year, Olja :)

Snježana Cetina said...

Ajoj, pa ja nemam riječi od šoka!! Ovo je sve prekrasno i imam osjećaj da sam nešto preskočila od recepata. Vratit ću se ja ponovo na ovaj post guštati već za par dana ;)

Ljiljana said...

Koliko si ih samo napravila i ne znam koji su lepsi. Skidam kapu.

Unknown said...

Koliko predivnih keksića? Svaka čast!

Maja Babić said...

Ja skidam kapu i iskazujem svoj totalni respect tvojoj organizovanosti i kolicini isprobanih recepata, sve mi izgleda tako praznicno! :)

Andrea said...

Apsolutno sve je prekrasno. Svaki detalj je tako lijepo složen na fotografijama, ma baš prekrasno. :)

Maslinka draga, želim ti sve najbolje u godini koja dolazi. Ova iza nas je bila teška, nadajmo se da će nova biti puno bolja. :)

Monika said...

stvarno si bila vrijedna! keksići svi do jednog izgledaju fantastično...svaka čast...sve najbolje u novoj godini želim tebi i tvojoj obitelji draga :)

Tadeja said...

Sve jedan post lljepši od drugoga i toliko divnih kolačića na jednom mjestu!
Fotke predivne!
Puno, puno dobrih želja tebi i obitelji u Novoj od T&T kuhinje !

Dragana Pušica - Moje Grne blog said...

Srećna Nova godina!!! Sve najbolje tebi i porodici!

jubistacha said...

Sretna Nova godina, imaš nagradu na mom blogu pa pogledaj kada stigneš.

Pota said...

Kako ti sve ovo dobro radis!!!
Svaka cast!
Zelim ti svako dobro u Novoj 2010-oj!!!

Post a Comment