Teletina sa narom

Inspiracija za ovo jelo bila je Andrea i njen recept pileća prsa u umaku od šipka ... Kada sam ga pročitala oduševila sam se jer već neko vreme planiram da ubacim nar u neko slano jelo a ovo mi se učinilo savršeno... Ipak imala sam drugo meso u planu i onda sve prilagodila trenutku a pošto mi se opet jedan nar "smeška" iz činije možda ovih dana uspem da napravim i baš po receptu...




Potrebno je:

4 velike teleće šnicle
par kašika integralnog brašna
1 nar
malo maslinovog ulja
malo putera
so, biber



Način pripreme:

Prvo sam šnicle dobro istukla (stavila ih u plastičnu kesu i izlupala jer me uvek nerviralo kada sam bila mala kada bi mojoj mami meso letelo po celoj kuhinji...), posolila ih, malo pobiberila i uvaljala u integralno brašno.



U mešavinu maslinovog ulja i putera ubacila sam šnicle i na jačoj vatri ih "zapekla" s obe strane a onda smanjila vatru, dodala malo vode i dinstala...kad bi nestalo vode opet bi dodala vrlo malo i tako u nedogled :)



Dok se to dinstalo ja sam se bacila na petljanje s narom... prvo čišćenje, onda ceđenje soka iz jedne polovine...a onda brisanje kuninje :)



Kada su šnicle skoro omekšale dodala sam sok od nara i dinstala još 10-ak minuta... Taman je onda i sva tečnost isparila a od integralnog brašna se stvorio fin sosić...



Sklonila sam sve sa vatre, servirala meso, prelila sosom koji se stvorio i još pobacala malo očišćenog nara...I to bi bilo to :)... jako brzo, jednostavno i ukusno...

8 comments:

Marija said...

Prelepo izgleda i sigurna sam da se šnicle prosto tope u ustima! :)))

Andrea said...

Jako mi je drago da si se odlučila ubaciti nar u slanu kombinaciju. Za mene on savršeno funkcionira s mesom. Sigurno ću ispobati i tvoj recept jer imam još nekih 5 kg nara iz bakinog vrta, a teletinu jako volim. :)

studena said...

Obožavam nar (ili mogranj) i često ga stavljam u salate, ali i u slana jela. Odlično se slaže sa žalfijom i bosiljkom :)

Вера said...

Nisam probala nar u slanoj varijanti,ali sto da ne?Ovo izgleda fantasticno!

Monika said...

stvarno ću i ja morati isprobati kombinaciju mesa i nara...tako me privlače te divne crvene bobice :))

nlo said...

i mene ovo jako privlači, ali nisam sigurna oće li moji biti spremni na ovu kombinaciju:)

Palidrvce said...

Bravo za recept! Bilo je preukusno! Teletina ide sjajno sa narom!!!

JA U KUHINJI... said...

Drago mi je da ti se sviđa :)

Post a Comment