Integralne korpice sa patlidžanom





Potrebno je:

za korpice:
100 g pšeničnog, integralnog, brašna
50 g ražanog brašna

50 g ovsenog brašna

50 g zelenih maslina
40 ml maslinovog ulja
1 jaje


za punjenje:

1 veći patlidžan
300 g pilećeg belog mesa

2 kašike kapra
12 mini paradajiza plus za serviranje

šaka brazilsog oraha





Način pripreme:


Masline usitniti u električnoj seckalici do ne postanu kao neka vrsta pirea, tada im dodati maslinovo ulje pa još malo izmiksati.Sve tri vrste brašna pomešati pa dodati masline i rukama mesiti do ne postane ujednačeno sipkavo testo, tada dodati jaje i nastaviti sa mesenjem dok se ne dobije ujednačeno testo. Ako je potrebno dodati još kašiku-dve ulja ili vode. Umotati u providnu foliju i ostaviti na pola sata u frižider. (Testo ne treba soliti jer masline već imaju dosta soli u sebi).




Patlidžan iseći na deblje kolutove, svaki kolut oljuštiti, iseći na kockice, nasoliti i ostaviti pola sata da puste sok a onda dobro ocediti.
Meso iseći na kockice pa ispeći na naglo u maslinovom ulju stalno mešajući. Zatim ga izvaditi sa strane a na istom ulju prodinstati patlidžan. Kad omekša vratiti meso i dodati seckan kapar, dinstati još minut a onda prohladiti.
Testo rastanjiti između dva lista papira za pečenje pa modlom prečnika 9 cm vaditi rugove i stavljati ih u modlice (praviti oblik korpice) za muffins koje su prethodno namazane puterom. Izbockati testo i vratiti u frižider na pola sata. Izvaditi iz frižidera, sipati po kašiku nadeva i ide u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 20 minuta a onda izvaditi, posuti grubo secanim brazilskim orahom, mini paradajzom sečenim na četvrtine i vratiti u rernu na jedno 5 minuta.
Izvaditi ih iz alupa malo na rešetku da se ne upare a onda na tanjir za serviranje i prepustiti se uživanju.
Ako vam ostane malo testa, kao meni, rastanjiti ga pa seći trakice i peći 15 minuta... Bude jako deorativno pored korpica a i super grickalica sama po sebi...
Od ove količine testa i fila ja sam napravila 12 korpica (taman koliko ima kalup za muffins koji koristim).





Pravila ih je ratatouille i evo njenih prelepih korpica...

4 comments:

Marija said...

Dobrodošla među blogere :)

JA U KUHINJI... said...

Ne mogu da verujem da imam komentar :)...
Hvala ti puno, još sam u fazi eksperimentisanja i isprobavanja kako sve radi a iskreno mislila sam da niko neće ni primetiti da blog postoji...

Sanja said...

Imat ces ti mnogo komentara. Tvoji recepti i fotografije, sigurna sam, nece ostati nezapazene. Cesto cu svracati i pratiti tvoje radove. Ja sam tvoj veliki fan.

JA U KUHINJI... said...

ratatouille: nemaš pojma kako si me obradovala svojim komentarom... hvala ti na lepim rečima, hvala ti što si posetila moj blog i...ma i ja sam tvoj fan... meni su tvoji recepti i fotke super :)

Post a Comment