Mus od čokolade sa Baileys Creamom / Baileys Chocolate Mousse


Čokoladni mus sa Baileys Creamom može biti savršen kao deo svečanog obroka ili kao zasebna poslastica... kako god savršenstvo u malom... 


Potrebno je:
(za 4 porcije)

2 žumanca
2 kašike prah šećera
100 ml Baileys Irish Creama
200 g čokolade sa što većim udelom kakaoa
250 ml slatke pavlake
prstohvat cimeta
50 g bele čokolade
50 g pistaća


Način pripreme:
U lonac za kuvanje na pari stavila sam žumanca i dobro ih umutila sa prah šećerom a zatim dodala i Baileys Cream te stalno mešajući kuvala dok smesa nije krenula da se zgušnjava. Dodala sam zatim na sitno seckanu crnu čokoladu i mešala dok se čokolada nije istopila i sve spojilo. Presula sam smesu u hladnu činiju i malo prohladila.


Umutila sam nezavisno slatku pavlaku (pazite da je ne premutite i da postane grombuljava ili pređe u puter), dodala malo cimeta i mix jaja, Baileys Creama i čokolade pa sve zajedno miksala dok se nije spojilo.
U čašice za serviranje raspodelila sam smesu, prekrila svaku čašicu providnom folijom i stavila u frižider na minimum 3 sata.
Pred serviranje od gore sam stavila seckanu belu čokoladu i pistaće.


Savet: Home made verziju Baileys Irish Creama možete napraviti i sami po ovom receptu...

2 comments:

Amaterka said...

Divan desert, a još divnije fotografije!

Anonymous said...

Pre par dana otkrijemo da nam iz flase tek otvorrenog Baylisa ne izlazi ni kap tekucine! Sve se pretvorilo u skamenjenu smesu u flasi. Toliko se u nasoj kuci pije alkohol, da je prosao rok trajanja. Doduse, po Marfijevom zakonu, onaj alkohol koji je je bolji sto duze traje, kod nas prvi nestane...
Sve najbolje u 2018. godini! I da ti se ostvari sve sto zazelis! Veliki pozdrav!

Post a Comment