Nepečeni mango čiz kejk / No Bake Mango Lime Cheesecake

Nepečeni mango čiz kejk

Jako fin i osvežavajući slatkiš za čiju pripremu vam je potrebno maksimalno pola sata. Bez pečenja, samo sa mućenjem i malo kuvanja... I da, čiz kejk je još jedan od onih recepta koji su skloni izmenama pa tako umesto manga možete koristiti neko drugo voće, mascarpone sir može biti zamenjen rikotom ili nekim drugim blažim sirom a podloga umesto od oreo keksa može biti integralni ili "obični" keks...
Kako god jako osvežava u toplim letnjim danima... Probajte i javite utiske...

Nepečeni mango čiz kejk

Potrebno je:
(za kalup prečnika 24 cm)

za podlogu:
150 g mrvičastog oreo keksa (ili nekog drugog mrvljenog keksa, po želji)
70 g putera

za fil:
1 veliki ili dva manja manga
2 limete
100 g šećera
250 g mascarpone sira
250 ml slatke pavlake
1 kesica želatina

i još za dekoraciju:
1 mango
1 limeta
malo listića nane

Nepečeni mango čiz kejk

Način pripreme:
Priprema podloge: Kalup sam obložila providnom folijom. 
U električnu seckalicu stavila sam keks i otopljen puter pa kratko pulsno miksala. Smesu sam zatim izručila u kalup i dobro je utisnula u dno.

Nepečeni mango čiz kejkNepečeni mango čiz kejk

Priprema fila: U šoljicu sam stavila želatin i 4 kašike hladne vode pa ostavila 10-ak minuta a u međuvremenu sam mango dobro smiksala u električnoj seckalici, stavila u šerpicu, dodala sok i koru limete te šećer i sve na laganoj vatri kuvala 10-ak minuta a zatim sklonila sa vatre, dodala želatin i mešala dok se želatin nije istopio (ne treba da provri). Smesu sam onda izlila u hladnu posudu i ostavila da se ohladi na sobnu temperaturu, ali ne skroz da ne krene da se zgušnjava jer je posle teže sve povezati.

Nepečeni mango čiz kejk

U činiji sam umutila mascarpone sir, dodala pripremljen mango a onda i predhodno ulupanu slatku pavlaku. Kada se sve fino spojilo smesu sam izlila u kalup, poravnala, prekrila providnom folijom i stavila u frižider preko noći.

Nepečeni mango čiz kejk

Serviranje: Prilikom serviranja od gore sam čiz kejk ukrasila kolutovima limete i sa malo svežeg manga te po kojim listićem mente.

Nepečeni mango čiz kejkNepečeni mango čiz kejk

0 comments:

Post a Comment