FBI rukavice

U okviru FBI rukavica (koje je pokrenula mamajac) ovog meseca tj. dva meseca istražujemo Lanin blog. Vidim da su mnogi od vas bili vredni i isprobali dosta njenih receptića... Ima ona mnogo toga lepog u svojoj kolekciji recepata a ono što je mene od prve oduševilo su njene "minijatire", zlatne ruke ima. Kada sam krenula malo "konkretnije" da pratim coolinariku i da stavljam svoje prve recepte ona je među prvima bila tu da mi da podršku, u to vreme je postala i CC i bila sam zaista hipnotisana i oduševljena svakim sledećim receptom koji bi postavila. Malo po malo upoznavala sam delić po delić njene predivne, velike i predobre duše... A onda pred jednu novu godinu stigao mi je keksić medene figurice (slika 1 i slika 2) a ja sam skroz odlepila od sreće :), nešto kasnije sam imala priliku i lično da je upoznam i to je za mene bila zaista velika čast...
I jako mi je žao što sada ništa novo nisam isprobala od njenih predivnih receptića ali jednostavno s obzirom da ide vreme prejedanja trudim se da sada što manje i što laganije kuvam i jedem... Doduše ima ona dosta predivnih receptića za keksiće i "minijature" tako da će se verovatno nešto od toga naći na našem novogodišnjem stolu... a dotle da ja predstavim ono što sam pripremala kroz ovih par godina poznanstva.


Recept koji sam prvi isprobala, ne samo od nje, nego uopšte sa coolke je ova salatica i zaista sam bila oduševljena...



Osim minijatura mislim da je i u pecivima neprevaziđena što ova pogača i potvrđuje...




Ova pitica me osvojila baš-baš... Korice su se tako super listale da mi je ovo nešto savršeno... Kasnije sam te kore koristila i za neke svoje varijante trouglića, jastučića, kiflica i svega nečega ali suština je da se dobije hrskavo i lisnato testo.



Ovo je dugo čamilo kao nešto što treba isprobati, do nekog Uskrsa kad sam imala više barenih jaja i bacila se na posao... Sećam se da mi se JAKO svidelo...



Ovo je receptić koji je bio posvećen meni a ja sam bila jako-jako ponosna ali ga nisam stigla baš odmah isprobati... stidim se... ali sam ga probala i nemam šta tu novo da kažem... savršeno...


A za kraj i dve tortice koje sam pravila svojim zlatima za rođendane... I naravno da nikada ja to ne mogu napraviti kao ona ali potrudila sam se i bila jako zadovoljna... Doduše kod ove zerbo imala sam problem sa žutom kremom ali krivac sam bila ja a ne recept...




14 comments:

Sanja said...

Fantastican izbor recepata i jako lijepe izvedbe.
Sve mi se svidja. Pitu i obje torte sam i ja isprobala ;-)

Josipa said...

Sve izgleda odlično, ali su me torte oborile s nogu :))

J e l e n a said...

Kako mi je samo ova pita sa katmer korama promakla, to ne mogu sebi da oprostim. Jako volim mast i kajmak u testu, oni daju poseban šmek. Žerbo pravim sa tanjim korama, a nisam do sada znala da li je to Grilijaš ili Žerbo, pa eto naučila sam nešto.
Volim tote i lepo mi idu ali nisam se usudila da počnem sa sitnim kolačima, nekako moje ruke nisu pravljene za minijature, kao što ih Lana ima. Stalno nam stižu ti sitni kolači od rodbine, pa nikako da se oprobam, ali sam zabeležila sve njene recepte.
Videla sam vas juče na onom okupljanju na Adi i baš ste mi slatke sve. Maslinka, izgledaš kao devojčica!Krasne li linije, kose i prelepog osmeha!

Zelja said...

Prelep je blog koji se istrazuje ovog meseca!
Sve odlicno izgleda. :)

mignonne said...

Draga moja Maslincice, hvala ti na ovom divnom postu i toplim recima, bas si me dirnula...i nemoj se molim te nista brinuti ako i ne stignes nista novo da isprobas, da je kojim slucajem neki drugi blog bio nasa tama za istrazivanje, ne znam ni ja da li bih stigla da se malo vise angazujem jer bas sam u guzvi u poslednje vreme, verujem kao i svi mi uostalom kako se priblizavaju praznici.;))
A secam se svakog od ovih receptica i znam da me svaki put odusevis tvojim besprekornim fotkicama, i jako bih volela da jos koji put ponovimo druzenje, mislim da cemo ovog puta biti cak u vecem sastavu... do nekog novog susreta, punoo lepih pozdrava saljem!;)))

Unknown said...

Predivan izbor recepata, neke od ovih sam i sama sebi stavila u zadatak, ali teško je napraviti izbor. Toliko je toga dobroga, da bi se svaki dan moglo nešto praviti prema Laninom blogu. A to da je duša od čovjeka potpisujem! Znamo se samo virtualno a mene je osvojila!

Miodrag Surac said...

Skidam sesir za tako lepo uradjeno, prva liga...

Branka - byB said...

odličan izbor recepata koje si prekrasno pripremila i prezentirala nam ih. Jako mi se sve ovo sviđa ! . Svaka lijepa riječ za Lanu je na mjestu i mogu samo reći da ti zavidim što si je i osobno upoznala !

Casa de vainilla said...

Odlican izbor i sve izgleda savrseno!!! Secam se nekih slicica sa Coolke, ali neke sam propustila ;) Ova pita sa katmer korama mi je odavno zapala za oko a nikako da je konacno probamo.
Torte izgledaju bozanstveno, a verujem da im je i ukus takav!
Nisam imala prilike da upoznam Lanu ali na mene je ostavila potpuno isti utisak kroz ova nasa virtuelna druzenja :)

Andrea said...

Maslinka sve izgleda savršeno i jako mi se sviđa tvoj odabir slanih jela. I ja mislim da Lana jednako dobro kuhao kao što izrađuje minijature. Ja sam u užasnoj gužvi i radim na nekoliko projekata paralelano no sad kad gužva stane planiram odabrati upravo neke Lanine sitne kolače za našu božniću proslavu.
Hvlaa ti što si mi ovim postom ukazala na još neke Lanine recepte za koje nisam znala. :)

Nale Coolinarija said...

Odlicno napravljeno i jako dobar odabir recepata. Svaka cast za svako od pripremljenih jela. Ove tortice su fenomenalne. Bravo!

Tadeja said...

Od samog početka uključivanju u blogosferu i stvaranja mog bloga ja ti se kao autorici divim na lakoći kojom "vodiš" svoj blog. Od izbora i slaganja recepata, odabira i broja recepata drugih autora koje isprobaš i uvijek barem nešto imaš na lageru, do prezentacije i fotografija. I ovaj put si sve to samo potvrdila. Prekrasno! :)

JA U KUHINJI... said...

Hvala vam drage moje :)

Jelena sad sam se malo zacrvenela...Hvala na komplimentima u svakom slučaju prijaju ;)

Tadeja dirnula si me da znaš jer za mene svaka tvoja reč ima TEŽINU...

Karolina said...

Vrlo lijep blog!
Srdačno pozdravljam poljskom!:)))
Šaljem poljupci za sve Hrvatska ..;)
Nadam se da ćete posjetiti moj blog i dajte komentarhttp://polishtwins.blogspot.com

Post a Comment