Rižoto od piletine sa ananasom

U okviru igrice ajme koliko nas je (koju je pokrenula monsoon) ovog meseca Branka nam je zadala temu ananas... U prvi mah se i nisam oduševila a onda kada sam malo bolje razmislila uvidela sam da je pravi trenutak isprobati par jela koja su mi odavno u planu...
Prvi u nizu je ovaj slatkasti rižoto koji se jako brzo sprema a još prže pojede :)



Potrebno je:
(za 2 osobe)

3 batka i karabatka
1 svež ananas
100 ml slatke pavlake
malo putera
so, biber
malo curcume
malo đumbira u prahu
150 g pirinča


Način pripreme:
Meso sam odvojila od kostiju i kožice pa iseckala na kockice.
Ananas sam isekla na pola pa svaku polovinu "izdubila" i izvadila središte, iseckala na kockice a kora mi je poslužila kasnije kao činija.


Na malo putera propržila sam meso a onda ga izvadila pa na istoj masnoći kratko propržila ananas, dodala curcumu, đumbir, so, biber i pavlaku... Malo kasnije vratila sam meso i nastavila sa dinstanjem oko 5 minuta a onda dodala i kuvani pirinač (u dosta vode kuvala sam pirinač 15-ak minuta a onda ga ocedila) i sve zajedno dinstala još par minuta.


Servirala sam u "činiji" od ananasa, i od gore posula sa mrvicom peršuna...



13 comments:

Vali said...

Volim kombinaciju piletine i ananasa, superi si ti to napravila i prekrsno servirala!

jubistacha said...

Rižoto izgleda zanimljivo. Način serviranja mi se sviđa, baš super ideja.

stocicu postavi se said...

Ija jako volim kombinaciju piletine i ananasa.Još nisam probala rižoto ovako napravljen .Super ideja za serviranje.

Iiiii said...

Jos fale banane pa bi bilo 'Riz Casimir', ja bas ne ljubim ovakve kombinacije, zapravo ni ne znam sta bih skuhala za ovo kolo 'Aknj' jer ananas volim samo svjez ili ev. u pina-coladi:(

Iiiii said...

Jos fale banane pa bi bilo 'Riz Casimir', ja bas ne ljubim ovakve kombinacije, zapravo ni ne znam sta bih skuhala za ovo kolo 'Aknj' jer ananas volim samo svjez ili ev. u pina-coladi:(

Branka - byB said...

Odlična kombinacija, super rižoto i baš maštovito i jako lijepo serviran !
Hvala ti na sudjelovanju u ovom krugu igrice.

Andrea said...

Joj ja obožavam ananas u kombinaciji s mesom, a posebno s piletinom. Ovo mora biti jako ukusno i jako mi se sviđa ovako servirano u ananasu. :)

Dragana Pušica - Moje Grne blog said...

Mnogo mi se sviđa ovako na oko, i kako si ga servirala u ananasu. Ali ne mogu da zamislim ukus i zaista ne znam da li bi mi se dopalo. Kao što sam već kod mene rekla, nismo baš ljubitelji ananasa. A ove slano-slatke kombinacije mi nikada nisu išle.

mignonne said...

Bas izgleda egzoticno serviran ovako u korpici od ananasa, svidja mi se kombinacija i mislim da bi mi se dopalo na ovaj nacin.;)))

Alanvla said...

Ideja je sjajna! Znam samo za ovako izubljen ananas punjen voćem i sladoledom, ali ovo mi je baš, baš super! Volim ovakve kombinacije!

Nevena Buljan said...

vjerujem da je ovo strašno fino, slično nešto sam probala, ali ovo tvoje mi se čini puno ukusnijim zbog dodatka slatkog vrhnja! Jako lijepo si dekorirala jelo! :)

cosmo2503 said...

Predivno izgleda kako je servirano, a okus me jako zanima.

liisamarja said...

what a clever presentation, it looks so delicious!

Post a Comment