Dip od avokada u dve varijante




Branka me baš zaludela ljutom papričicom... i razmišljajući šta bi još mogla napraviti u okviru igre ajme koliko nas je (koju je pokrenula monsoon) pao mi je napamet guacamole... napominjem, opet, da se u meksičku hrana uopšte ne razumem i opet sam istraživala kako se u stvari pravi ovaj čuveni dip... i naišla sam na masu sličnih a različitih recepata... ipak vodilja mi je bio ovaj... a onda sam htela probati i varijantu sa pavlakom ali kada sam krenula da ga pravim videla sam da nemam pavlaku a bilo je kasno za izaći tako da je druga varijanta ispala "skromnija" varijanta prve mada... podjednako ukusna i fina...




Potrebno je:

1 zreli avokado
1 mala glavica crvenog luka
4 mini paradajza
sok od pola limeta
1 zelena, ljuta, papričica
malo tabasco sosa
so



Način pripreme:

Pa vrlo jednostavno... Avokado sam isekla, izvadila u činiju i izgnječila. Dodala sam sitno seckan crveni luk, sitno seckanu papričicu, sitno seckan paradajz (bez središnjeg dela sa semenkama)... posolila... sve dobro izmešala.


Onda sam dodala sok od limeta...opet promešala...probala...dodala malo tabasco sosa...i uz čips od tortilja, blagi i ljuti uživanje je moglo da počne...




U drugoj varijanti sam pomešala jedan avokado, rendan čen belog luka, pola kašičice cumina, par kašika maslinovog ulje, jednu sitno seckanu ljutu papričicu, sok od pola limeta, so i biber... i služila sam ih na prepečenim delovima tortilja... i isto je bilo jako fino... Tu je trebala doći još i kisela pavlaka ali, ali... :)

Rezultate ovog kruga igrice možete videti ovde...
Monsoon je recept isprobala u okviru FBI rukavica i njene utiske možete videti ovde...

11 comments:

Marija said...

Ja sam se bas navukla na avokado u zadnje vreme :) I bas sam skoro pravila "guacamole", tj. neku moju verziju njega :) Isti je kao ovaj tvoj osim sto umesto crnog stavim beli luk, i cak ponekad malo zutog secera.

Ma, toliko mi se svidja avokado da sam pocela da ga onako samo u kriskama redjam na sendvice :)

Snježana Cetina said...

Blog ti je baš super!! Ima predivnih recepata, nadam se da ću neki stić i isprobati :)
Kod mene u postu Avards!! imaš nagradu. Preuzmi ako ti se sviđa :) Pusa!

Anonymous said...

Volim dip od avokada i tvoji mi odlicno izgledaju. Pogotovo mi se svida prva varijanta:)
pozdrav

Ljiljana said...

Obozavam ga. Nisam nikada probala sa pavlakom, obicno ga napravim ovako slicno kao ti i znam da je bas fino. Slicice su ti uvek lepe :)

Monika said...

nisam baš ljubitelj dipa od avkada, ali ova krasna zelena boja me uvijek natjera da pojedem bar malo :)

Andrea said...

Baš sam komentirala kod Nlo kad je stavila juhu od avokada da sam ga probala samo u gucamole umaku i da mi se nikako nije svidjelo. Kad vidim kao lijepo kod tebe izgleda malo se i premišljam o tom svom stavu, možda taj koji sam probala nije bio dobro napravljen?! Kad naletim na avokado isprobat ću pa što bude. inače tvoj famozno izgleda. :)

JA U KUHINJI... said...

MASATERA veliko ti hvala bas si me obradovala :)

ja sam sada prvi put probala avokado i moram reci da mi se JAKO svidja :)...

Dunja said...

Kako vidim već si obaviještena o nagradicama, ali mislim da ni na odmet dobiti ih od više ljudi =) na kraju krajeva to samo potvrđuje činjenicu da ti je blog odličan, zato dođi po nagradice kod mene na http://cook-mania.blogspot.com

JA U KUHINJI... said...

Hvala ti draga Gurma :)

Nevena Buljan said...

ne znam zasto, ali jednom davno kad sam ga napravila nikako mi se nije svidio okus..u svakom slučaju ovaj tvoj baš jako lijepo izgleda..mozda bi mi se sad taj umak i svidio..vremena se mijenjaju..:))

Sweet Corner said...

ovomi se jako svidja, sigurno cu probati, cim se docepam avokada:)

Post a Comment