Beef enchilada


Potrebno je:
(za 4 osobe)

8 tortilja

za paradajz sos:
1 glavica crvenog luka
1 kg svežeg paradajza
2 kašike koncentrovanog paradajza
500 ml soka od paradajza
2 čena belog luka
malo šećera (po potrebi)
malo maslinovog ulja
himalajska so, biber



za punjenje:
500 g mlevene govedine
1 glavica crvenog luka
2 čena belog luka
1 ravna kašičica suvog origana
1 kašičica dimljene, ljute, paprike
malo maslinovog ulja
polovina pripremljenog paradajz sosa
1 konzerva pasulja

i još:
150 g rendanog topljivog sira
malo svežeg peršun lista
1 glavica crvenog luka


Način pripreme:
Priprema paradajz sosa: Na malo maslinovog ulja propržila sam sitno seckan luk (posoljen) pa dodala koncentrat paradajza a malo kasnije i seckani paradajz (oljušten i bez semena). Začinila sam solju, biberom i krčkala sve zajedno poklopljeno oko pola sata, dodala sam i sok od paradajza i još kratko sve zajedno krčkala, ubacila i sitno seckan beli luk pred kraj. (Po ukusu dodajte i malo šećera ako vam je sos kiseo).


Priprema fila od mesa i pasulja: Na malo maslinog ulja prodinstala sam sitno seckan crveni luk (posoljen). Kada je omakšao pojačala sam vatru, dodala meso i stalno mešajući pržila par minuta a onda smanjila vatru, dodala polovinu sosa od paradajza i krčkala sve zajedno oko 20 minuta. Dodala sam zatim i origano, ljutu, dimljenu papriku, beli luk i pasulj pa dinstala još kratko.


Slaganje tortilja: Na dno posude stavila sam malo paradajz sosa, zatim ređala tortilje koje sam punila pripremljenim nadevom (i ređala tako da spoj bude na dnu), od gore sam prelila ostatkom paradajz sosa i stavila u rernu da se peče oko 30 minuta. Kada je krenulo da rumeni od gore stavila sam i rendan sir i vratila u rernu oko 5 minuta tj. dok se sir nije otopio.
Izvadila sam iz rerne, stavila malo crvenog luka i peršuna od gore i servirala.

1 comments:

Anonymous said...

super jelo iz rerne,fantastične fotke

Post a Comment