FBI rukavice

Evo mene u fbi rukavicama posle jako dugo vremena (godinu dana tačnije)... Pod istragom je Mimi's Kingdom i to nisam smela propustiti nikako. Propustila sam da je lično upoznam :( iako sam imala poziv i jako mi je žao zbog toga, htela mi je pokloniti saksijicu začina a ja sam tada bila u "kućnom pritvoru" zbog ambrozije... Kasnije se nije stvorila prilika ali biće, biće... Nekako mi je i žao da je "cimam" jer znam koliko njeno srce uvek žuri kući... i moje bi da sam na njenom mestu tako da... Sačekaću sledeće okupljanje na Adi ili nešto slično kada će "srce biti na mestu"...
Bez obzira što je lično ne poznajem davno sam osetila da spada u one osobe čiju bliskost mogu osetiti bez obzira na "nepoznavanje"... 
Mimi sve što sam probala bilo je fenomenalno i ove "stvarčice" definitivno ulaze u svakodnevni jelovnik :))




Ova peciva su me svojim izgledom davno privukla, čak sam i pirinčano brašno kupila ali nikako da ih napravim. Sada nije bilo "vrdanja" i.. baš su lepa, dekorativna i pre svega ukusna tako da toplo preporučujem da ih probate... Mere u "milimetar" savršene ;)




Čim sam pročitala naslov pri "prelistavanju" bloga stavila sam zvezdicu sa željom da recept isprobam a tek naknadno sam pročitala da se hleb peče baš onako kako sam htela probati da ispečem hleb od kako imam pekač ;)
Recept sam malo promenila tj. nisam kuvala kašu od 150 g prosa jer sam mislila da je to puno prosa za ovu količinu brašna s obzirom da mi je to mera kada kuvam ručak za dragog i mene pa sam je prepolovila i mislim da ga je bilo taman koliko treba.



Perece su super... fine, mekane, ukusne, savršene... Učinilo bi se da je pipavo provlačiti testo kroz rastvor sode bikarbone ali nije, jednostavno je... možda čak i napraviti perecu pa je provući... ako ste pažljivi nema nikakvih problema i raspadanja...i ispale su nam identično kao "sa slike" originala ;)




Već sam unapred znala da će mi se ovo svideti jer sličan umak radim za pastu... Ko nije probao ove kombinacije toplo preporučujem!




Odmah mi je zapao za oko ovaj recept i nije mi palo napamet da smanjujem količinu luka ;) jer znam kako pečenjem postaje slatkast i fin... Umak je prefin i čak ga je i slatkica jela iako ovako sir i ona nisu na TI.




Mislim da su nas ovi štapići najviše oduševili... Iz prva mi se nije svidela količina ulja koja ide ali sam ipak rešila sve odraditi po receptu i nisam se pokajala. Umesto slatke aleve paprike stavila sam ljutu i bio nam je fantastičan taj spoj testa i ljutine... Uz namaz od sira i pečenog luka fantazija. Samo što meni 1 šolja vode na 3 šolje brašna nije bila dovoljna pa sad dodala možda još nekih pola šolje.

GULAŠ OD LEBLEBIJE



Mmmm... prefino... ne znam šta drugo da kažem ;)... i da aromatični štapići su opet pravljeni... uh...

12 comments:

Laka kuharica said...

Fotke, kao i uvijek, divne! Pratim isprobavanje s Miminog bloga i vidim da je većina odabrala isto:) No, što god odabrano, odlično je.

Sandra said...

Fantastičan izbor. Primetila sam kao i Laka kuharica da je većina imala sličan izbor. Žao mi je što ja nisam učestvovala u isprobavanju jer mi je njen blog jako drag. Odlične slikice. :)

Mimi said...

Draga Olja, pošto znam da retko učestvuješ u ovoj igrici, tvoja ulaznica me jako, jako obradovala! :) Gledala sam sve što si spremila na FB-u i svaki put su me oduševile i slike i utisci... Hvala ti puno!
A što se začina tiče, sezona kreće i biće svega, pa se obavezno vidimo jednom! :)

Bite my cake said...

krasan izbor i izvedbe!
meni se jako sviđa ovaj namaz, ali nikako da ga isprobam

Petra Kranjica said...

Krasan odabir i mene su zaintrigirali ovi aromatični štapići.

prekratakdan said...

Ma sve je 5. Žao mi je da nisam stigla učestvovati ali ću sigurno nešto isprobati

mignonne said...

Divan izbor recepata a sve uvek pripremljeno i fotkano vrhunski. Grisini su mi izgleda promakli, pa sam odmah otrcala po receptic, verujem da ste uzivali i znam da nije bilo lako izabrati sa Miminog bloga.:))

Just Cake Girl said...

Svašta si ti isprobala :) sve izgleda odlično!! Mimi ima dovan izbor ;)

Nevena said...

Jooj kad vidim sve ove preterancije tako mi je žao što nisam stigla učestvovati!!!
Mimi ima divne recepte i često mi je inspiracija.

maxi said...

Ovaj prvi recpet, ove zemičkice, divno su ti ispale. Kako su ravnomerno popucale, divota. A sigurno su i veoma ukusne.

maxi said...

P.S. I štapići, i štapići!!

Branka - byB said...

Jako lijep izbor recepata sa Mikicinog bloga, brokule, namaz i gulaš su i mene isto tako oduševili, a oduševila me i tvoja izvedba kruha i peciva, sve odlično izgleda !

Post a Comment