"Srcaste" rolnice i poklon

Ideju za izgled ovog peciva pokupila sam kod zocakro u srcolikim cimet rolnicama (koje sam isto pravila) ali testo i sve ostalo ovde je nešto sasvim drugo. I nije neophodno da budu u ovom obliku... Mogu se motati samo na jednu stranu i onda seći i stavljati u kalup za muffins (kao ovde ili ovde ili ovde) ili već kako vam drago...



Potrebno je:

za testo:
200 g kukuruznog, fino mlevenog, brašna
400 g belog, mekog, brašna
60 g kukuruzne palente
150 g krem sira sa dodatkom maslina
1 kesica suvog kvasca
100 ml mlake vode
1 kašičica šećera
+ tople vode po potrebi
ravna kašičica morske soli


za mazanje umak od rukole:
50 g rukole
70 g badema
70 g parmezana
1-2 čena belog luka
60 ml maslinovog ulja


Način pripreme:
Pravljenje testa: U šoljicu sam stavila suvi kvasac, smeđi šećer i 100 ml tople vode, promešala pa ostavila da naraste. U međuvremenu u činiju za mešanje stavila sam sve vrste brašna i so pa dobro promešala. Onda sam dodala krem sir sa dodatkom maslina (ili stavite krem sir i sami sitno iseckajte 10-ak maslina) i opet sve fino promešala. Kvasac je taman nadošao pa sam dodala i njega i malo po malo dodavala tople vode koliko je trebalo da dobijem lepo kompaktno testo (tačnu količinu ne mogu vam reći jer razne vrste brašna "piju" raznu količinu vode). Ostavila sam onda testo da naraste.


Pravljenje umaka od rukole: U električnu seckalicu stavila sam bademe koje sam predhodno oljuštila (prelila vrelom vodom na 10 minuta a onda skinula kožicu) i ispekla (10 minuta na 180 stepeni u rerni), zatim parmezan, čen belog luka, rukolu, maslinovo ulje i sve fino izmiksala u jednoličan sos. Prebacila sam ga posle u činijicu i dodala još malo maslinovog ulja, dovoljno da se može lepo mazati...


Pravljenje srca: Testo sam podelila na dva dela i umak za mazanje takođe. Svaki deo testa sam zasebno rastanjila u obliku pravougaonika veličine od prilike 45 cm x 27 cm, premazala umakom od rukole, umotala po dužim stranama do pola a onda sekla "rolnice" debljine 3 cm i pravila srcaste oblike tako što sam središnji deo malo "štipnula" i povukla ka dole.


Srca sam ređala u dva pleha obložena papirom za pečenje i pekla sam na 200 stepeni oko 30 minuta tj. dok fino nije porumenelo.


Kada su se malo prohladila srca sam servirala na salati od rukole sa po kojom maslinom sa strane.

A "kad sam već tu" želim da iskoristim priliku i zahvalim se Sandri prvo na izboru mene kao jednog od pobednika prošlomesečnog kruga igrice ajme koliko nas je a i predivnom poklonu koji je u rekordno kratkom roku stigao do mene.


Sandra mogu ti reći da sam knjigama zaista oduševljena, dosta toga sam već znala ali tako je sve lepo složeno na jednom mestu, tako lepo i fino napisano da sam oduševljena... I još jednom veliko HVALA!

18 comments:

J e l e n a said...

Olivera, sada si me podsetila na one tvoje kukuruzne ružice. Moram ponovo da ih napravima jer je to jedno od najlepših testa koje sam probala. Evo sada bi ih smotala ali nemam kajmaka. Ova caka sa srcim je predivna. Pamptim!

Jovana said...

Pa sajajni su !!! SVAKA ČAST!!

Marija said...

Izgledaju fenomenalno

Sanja Manasijevic said...

Bas su simpaticne! A sa dodatkom kukuruznog brasna i palante u testo nema greske.

Andrea said...

Jako su mi fora ova srčeka, a nadjev je totalno po mom ukusu. Sigurna sam da bi mi se ovo jako svidjelo. :)

Dunja said...

Kreativno i preslatko.

Nevena Buljan said...

Ajme, preslatko, i meni skroz po mom ukusu, bas cu ih probati napraviti sa mojom omiljenom cokoladom :)))

Bite my cake said...

Odlična srčeka, prigodna za Valentinovo koje nam dolazi (mada ja ne trzam na taj "blagdan") :)) U svakom slučaju je ovo nešto što se treba isprobati, i bit će isprobano ;)

Dilajla said...

Divna srčeka a da su bar na mom tanjuru.

Miodrag Surac said...

Super prezentacija a i recept...

Aleksandra said...

divno izgleda, odlicna ideja za motanje :)

Marijana said...

Odlično izgleda!

Sweet Green said...

Prekrasno izgledaju!

tanja said...

Srculenca izgledaju preslatko... divna ideja za Valentinovo, pamtim! ;)

lusitania said...

lijepo izgledaju i svidja mi se da si stavila korak po korak, jer bih u protivnom mislila da su uzasno kompilcirne za spraviti.

~Lexibule~ said...

Ils sont littéralement à tomber!! Comme c'est Ravissant:) Bon mercredi ma belle amie;)xxxx

Josipa said...

Predivna su srca i za promjenu zgodna alternativa slatkim stvarčicama za Valentinovo. Čestitam na pobjedi i prelijepim poklonima! :)

Just Cake Girl said...

Draga, imaš nagradicu na mom blogu! :)

Post a Comment