FBI rukavice I deo

Posle letnjeg raspusta igra se nastavlja... Pokrenula je mamajac a blog koji istražujemo ovog meseca je dvi ribe, dva krumpira ... Branku sam primetila još davno sa svojim prvim receptom na coolki... Jako mi se sviđaju njeni recepti a posebno fotke od kojih mi redovno krene voda na usta... Već sam dosta toga pravila, dosta toga želim praviti... Neka njena jela i načini spremanja su postali moja svakodnevica...
U ovom postu želim napraviti retrospektivu onoga što sam već isprobala ranije od nje a nadam se da ću ovog meseca stići isprobati još neki od njenih sjajnih receptića...Od kada sam prvi put isprobala ovaj recept sos sa mesom uvek radim tako... Neki sastojak manje-više ali princip spremanja i dugo krčkanje je obavezno i deca ga prosto OBOŽAVAJU...
Ova salatica je bila na čekanju dok se nisam dokopala sveže mente... Jako je fina, osvežavajuća...Patlidžane obožavam i jela ovog tipa su mi savršenstvo bez mane...Ovaj sir, namaz ili šta li je već mi je super... tako blag i savršen... Ako se izostavi dodavanje soli pre ceđenja mislim da bi super išao u slatkim varijantama...Ovaj hleb mi baš i nije uspeo od prve... valjda je gustina teska isto jako bitan faktor pa je trebam utrefiti... ipak napredujem i svaki put bude mi sve bolji i bolji a s obzirom da ga ovog meseca radimo u kuvarijacijama praviću ga opet i nadam se još više usavršiti.
Inače sada i kad radim testo za pizzu ili nešto drugo znam ga ostavljati tako da puno puta naraste i da ga premesim i bude savršeno...Pošto je moj sin alargičan na kikiriki nikad ga nemam kod kuće a i kada imam trudim se što pre ga utrošiti... Ovaj recept mi je bio super za kikiriki puter koji sam trebala za neki drugi recept... brzo se napravi a i količina je tu da odmah nestane i da ja opet budem mirna bez kikirikija u blizini...Ovde reči nisu potrebne... pogledajte slike na njenom blogu i sve će vam biti jasno :)Ovo je najbolji mogući način za potrošiti višak belanca... keksići su prefini...Ja sam ga pravila u mini izdanju i super je...Ovakve slatkiše prosto obožavamo...

Eto drage moje toliko od mene za ovaj "izveštaj" :)

13 comments:

Unknown said...

Prekrasno i svaka čast!

cosmo2503 said...

Što si ti brza, svaka čast. Toliko si toga pripremila i to je tek prvi dio. Ja sam sinić spremila kruh, a i za danas je potkuhan (za prikazivanje faza)

Josipa said...

ajme, koliko si bila vrijedna... svaka čast! sve izgleda jako primamljivo i ukusno, ali ja bih najradije navalila na onaj bolognese :)

Vali said...

Svaka čast! Sve izgleda predivno!

Shangri La Food said...

Brza i vrijedna. Sve tako lijepo i ukusno izgleda :)

Sanela Mallory said...

Stvrano si vrijedna i sve je tako fino. Ja još nisam ni počela, još sam u "embrionalnoj" fazi biranja recepata. Da imam vremena, najradije bih ih isprobala sve, ali moram "stati na loptu" i nešto odabrati:)

jubistacha said...

Jako lijepo, sve mi se dopada!

Ljiljana said...

Sve izgleda fantasticno Maslinaka. I ja jako volim Brankine recepte i dosta sam ih vec isprobala. Odlicni su.

Federica Simoni said...

ciao!! il tuo blog è molto bello!! ricco di deliziose ricette!!
complimenti!!!
ciao ciao
Federica

Andrea said...

Sve odlično izgleda. Stvarno odlično.:)
I ja sam već dosta Brankinih recepata isprobala, sam nažalost ništa nisam fotkala tako da sad moram sve ponoviti, što mi uoopće teško ne pada! ;)

Snježana Cetina said...

Ti si uvijek najvrijednija u isprobavanju pa tako i sad :)

dvi ribe dva kumpira said...

Joj Maslinka draga, sorry,
evo mene tek sada ;)
kada sam nedavno mijenjala izgleda bloga, sve mi se poremetilo i pola stvari i linkova sam pogubila.
zato tebe nema kod mene na blogrol ;(:(
Ma kad sam smotana.....
Draga moja ovo je uzitak za oci,
savrsenstva bez mane su napravila.
Mogu ti rec da si bila jako vrijedna i to mi tako laska ;)))
prekrasno, prekrasno sve izgleda
Pozdrav draga;)))

Snjezana said...

maslinka odlicno!
uvijek si vrijedna istraziteljica.:)))
sve sto si napravila izgleda jako lijepo.
mnoge od jela sam i sam radila i znam koliko su ukusni.

Post a Comment