Meki kolačići sa komadićima čokolade by Lorejn Pascal


Danas sa vama delim još jedan recept za keksiće iz knjige "Zdravije iz rerne" od Lorejn Paskal. Keksići su zaista jako fini, i mekani, tako da se prosto tope u ustima i savršeno idu uz kaficu sa penom od mleka...


Nego vreme je da proglasimo dobitnika darivanja iz ovog posta tj. ko dobija knjigu  "Zdravije iz rerne" od Lorejn Paskal... Dobitnik je Slavica Savić sa komentarima:

Slavica Savic said...
Divno.A recept je fantastican

Molila bih Slavicu da nam pošalje adresu na koju treba poslati knjigu a sve ostale da obavestim da na FB stranici JA U KUHINJI... traje jesenje darivanje šerpica i možete mu se pridružiti na ovom linku... S R E Ć N O  !
A sad da pređem na recept :)



Potrebno je:
(za 50-ak keksića)

150 g putera
200 g smeđeg šećera
50 ml maslinovog ulja
4 jaja
200 g integralnog brašna (od spelta)
200 g mekog, belog, brašna
100 g čokolade sa što većim delom kakao delova (isečene na male kockice)
50 g ovsenih pahuljica
1 kesica praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
50 g kakao praha



Način pripreme:
U činiji za mućenje dobro sam sjedinila puter (sobne temperature) i smeđi šećer. Zatim sam dodala jaja i maslinovo ulje pa opet sve dobro promešala a zatim dodala i sve ostale (suve) sastojke i mešala dok se sve nije sjedinilo.
Vlažnim rukama sam uzimala po malo testa, pravila kuglice pa ih spljoštila i ređala u pleh, na papir za pečenje, sa većim razmakom (4 keksića u 4 reda).



Pekla sam keksiće u 3 ture u rerni predhodno zagrejanoj na 200 stepeni po 12 minuta. (Ako su keksići veći trebaće vam još koji minut više za pečenje).
Pečene keksiće sam prvo minut-dva ostavila u plehu a onda ih pažljivo prebacila na rešetku da se skroz ohlade a zatim ih prebacila u limene kutije i držala u frižideru do serviranja.


2 comments:

Petra Kranjica said...

Odlično izgledu!

Anonymous said...

E, ovo cemo da probamo, pa se javljamo!

Post a Comment