FBI rukavice


Kako su dani prolazili učinilo mi se da neču uspeti ni učestvovati u ovom krugu igre... Problem je taj što sam ceo mesec imala prepun frižider hrane (koju inače apsolutno ne volim jesti) i onda ništa nisam ni kuvala... a našla sam dosta toga na Gaginom blogu... I jeste da prvo blog nije radio a i kad je proradio trebalo mi je vreme da se snađem a i onda da izbiram šta eventualno dolazi u obzir... mislim zato što nemam kada ni jesti, pa da bude nešto lagano... ovog meseca zaista mi je hrane dosta i sledeći period planiram samo laganicu i povratak hrani koju volim i koja mi prija jer me sarmice, pečenje i torte ubiše...fuj...ali šta da radim kad ne volim bacati hranu nikako...a nadovezalo se nova godina, Božić, druga nova godina, slava... i to sve u razmaku po nedelju dana kad taman stignem da "uništim" prethodnu gomilu hrane... Ma mama od mog dragog zaista se zanese u januaru i posle obično završe kod lekara jer im nešto nije dobro...i iako uvek pričam da ne spremaju toliko... nevredi...




Nego da se vratim Gaginom blogu... Malo mi je konfuzan u prvi mah ali kad sam ušla u štos nije bilo problema. I planirala sam praviti 3-4 stvari ali... sve se svelo na ovu jednu, za sada, a kasnije ću sigurno isprobati dosta toga jer ima predivnih stvarčica :)



Izbor je pao na testeninu sa piletinom koju sam pravila deci (dok smo mi jeli jelte "svečanu hranu")... doduše umesto kuvane piletine ubacila sam kuvanu teletinu (opet da iskoristim meso iz supe) i deci se jako svidelo... Koristila sam 250 g paste, 3 jaja, 250 ml slatke pavlake i 100 ml mleka... i bilo je taman... od gore malo topljvog sira, parmezana pred služenje i deca su uz slast jela... a i dragi i ja čapkali i mogu vam reći da mi je to malo paste na kraju prijalo više nego sarmice i pečenje koje sam morala pre toga jesti...:)

7 comments:

Maja Babić said...

Super to ovo deluje, narocito mi se dopada sto je sa teletinom.

:))) Bas si se naljutila na sarmice, sirotice, ni krive ni duzne :) Znam tacno na sta mislis, mi za Bozic uvek idemo kod bake i prabake u drugi grad, i osim sto se tamo obzderemo, ponesmo gomile hrane nazad. Ja sarme odmah gurnem u zamrzivac, posle mi dobrododju kad se malo uzelim i zaboravim na njih. I pecenje zaledim ako ima malo vise. A slatkise, suvu pitu i vanilice, tamanimo odmah ;)

JA U KUHINJI... said...

mamajac: ma zamrzla sam ja peceni cureci batak i jedno 3-4 paketa pecenja... pa gde ces vise... ni to ne znam kada cu pojesti jer me nikad nece privuci to pecenje da ga izvadim i pojedem ;)...

Andrea said...

Hihih izgleda da život daleko od roditelja ima svojih prednosti jer ja nemam nikakvog problema s viškovima hrane. Skuham nam točno koliko nam treba i nema problema.
Ja volim ovakve kombinacije tjestenine, al moj dragi baš i ne tako da nisam ovaj recept ni primjetila, a u tvojoj izvedbi izgleda baš privlačno. :)

Monika said...

u potpunosti te razumijem...točno tako je i meni bilo..samo smo obilazili obitelj, žderali i nosili pakete hrane doma i bilo mi je više dosta svega...sad smo se vratili svojoj laganoj prehrani i sve polako dolazi na svoje mjesto :) ovaj recept sam i ja primijetila i jako mi se svidio na prvu...tvoja izvedba sjajno izgleda! :)

Snjezana said...

joj, maslinka, nama ne treba nikakav povod da napravimo party i prejedemo se. jos ja trpam hranu gostima da nose kuci. sto cu kad volim kuhati. ali dolazi vrijeme kad je i nama dosta pretjeranog jela pa sve mislimo da cemo poceti zdravo zivjeti... he he mi smo ti inace ponedeljkasi...
i moja djeca vole zapecenu pastu.:)

Вера said...

I ja cesto napravim previs epa uglavnom podelim hranu,posebno kada su rodjendani.
Super prezentacija!

dvi ribe dva kumpira said...

I ja volim puno kuhati, ali ne volim hranu bacati.
Ovaj Bozic sam bila jako dobra,a i prosli,tako kad sam stavila jelo na stol djeca su me pitala da zar nema nista vise...
Taman se pojelo za rucak, a ono malo sto je ostalo otislo za veceru...sutradan ponovno iz pocetka..
Tako mi je nekako najdraze,
ali kada mi ostane viska, uvijek to gledam iskoristit na neki drugi nacin,tako da izgleda kao potpuno drugo jelo.
Odlicno ti ovo izgleda, bas mami:):)

Post a Comment