Reform torta by Dade & mamajac...Apri-li-li-li :)


Danas je našoj slatkici rođendan... Jedna decenija druženja je iza nas, sledeća ispred a posle "kud koji mili moji" (ne baš bukvalo...). Još dosta toga trebamo naučiti i proći ali više ne znam da li je svaki dan sa njom dan više ili dan manje... U svakom slučaju vreme prolazi brzinom svetlosti i trudim se, baš zato, da ga maksimalno iskoristim i budem tu za nju dok još to želi i dok joj je još to potrebno, meni će uvek biti potrebno ali trudiću se da pratim njen ritam, njene potrebe, njen život...
I pre nego me uhvati neko sentimentalno raspoloženje bolje da pređem na priču o torti :)


Pravila sam reformu po uputstvima od Dade i mamajac... I moram im se izviniti što NISAM pravila vrući fil ali pored toliko gluposti koje me prate poslednjih dana (nedelja, meseci, godina...) nije mi bilo ni do pravljenja sendviča a kamoli fila koji curi na sve strane a kore klize... Da imam friz u koji sam mogla smestiti tortu obavezno bi je napravila od a-š po njihovim uputstvima a ovako sve drugo je rađeno po receptu i mogu reći da nikad brže i lakše nisam napravila reformu a pravila sam je dosta puta...HVALA VAM NA TOME!!!


Prvo ja sam obično od iste količine sastojaka za kore pekla u dva pleha i kore su mi bile krte (bilo ih je 6) i fila nekako uvek malo... A sada kore su super, sviđa mi se fora da ne skidam papir odmah sa njih već kad baš moram, sviđa mi se fora sa okretanjem da ona strana što je bila dole bude gore da cela torta bude ravnija, sviđa mi se što je fil-fil a postoji i glazura koja me poprilično plašila a u stvari je fenomenalna i zaista me oduševila...I... Pa eto valjda sam sva oduševljenja i olakšice nabrojala... Mrtva sam umorna i zato idem u krpe a vas će sutra ujutru sačekati ovaj post...
Presek i komentari o ukusu slede ovih dana :)


Dodatak: Hvala svima na lepim željama u ime slatkice a i moje...A evo i obećanog preseka tortice :)


Treći deo fila je malo deblji od ostala dva (očito nisam precizno podelila na tri dela već odokativnom metodom) a sve ostalo je potpuno savršenstvo!
Sve u svemu ja sam tortom prezadovoljna, doduše pravila sam je i ranije malo drugačije, ali nikada je lakše i brže nisam napravila tako da svima toplo savetujem da koriste uputstva od Dade i mamajac! :)


25 comments:

Jovana said...

SJAJNO IZGLEDA!

Sanja said...

Srecan rodjendan maloj- velikoj slatkici :-)
Slike su prelijepe. Narocito ova sa cvjeticem koji gleda u nas ;-)

Unknown said...

Djeca brzo rastu i čini se da vrijeme prođe kao dlan o dlan. Ali, Hvala Bogu da je tako! Neka su oni svi živi i zdravi i neka pođu za svojom srećom:) Želim joj je sretan rođendan.
A torta, slike, sve je fenomenalno!

mirjana said...

Sretan Rodendan prvoaprilskoj princezi !!!!:)

Sanja Manasijevic said...

Srecan rodjendan devojcurku!
Skroz mi je jasna prica o potrebama, i mislim da smo uvek potrebni deci na neki nacin, kao sto su i nama potrebni roditelji, na neki drugi nacin mozda,al jesu....tako da strahu nema mesta

Torta je odlicna, divno izgleda...

:)

Ana said...

Draga Olivera, srecan rodjendan cerkici!

Po slikama bih rekla da je torta ispala savrseno. A za ukus ne sumnjam, jer sam je za vikend pravila po Dadetovim uputstvima i stvarno je najbolja Reforma koju sam jela do sad. Nisam uspela da je slikam, jer je nestala brzinom svetlosti.
Za glazuru se u potpunosti slazem-odlicna!

Cekamo presek:)

Bite my cake said...

sretan joj rođendan, danas je i mojoj mami :)
Prekrasno izgleda torta, baš si se potrudila!

mignonne said...

Srecan rodjendan curici, tortica je savrsena i ne sumnjam da ce slavlje proteci u odlicnoj atmosferi...cekamo utiske i fotke preseka (ako stogod ostane za fotkanje;)))kiss

Dilajla said...

Da nešto slično sam ja napisala pod svoj post kad je moja Stella slavila 13 ,sad su tu ali još malo pa ćemo ih i izgubiti a dok su tu da uživamo svi skupa a viste uživali i uz reformicu,super.

J e l e n a said...

Ne znam zašto sam ja umislila da ti imaš dva sina, kad ono tu je jedna princeza! Srećan rođendan njoj, a i mami jer je ovo i njen dan!

Reforma je prelepa. Tako bogato izgleda. Nisam pre primetila, jer sam bila usmerena na fil da ovde u glazuru ide jaje. Prvi put to vidim i sigurno ima smisla i postoji objašnjenje. Koristila sam čoko glazuru iz bajadere Majine za srneće leđa i bila je odlična.

Sweet Green said...

Sretan rodjendan kcerkici i cestitke mami! Torta izgleda divno, a narocito mi se svidja ovaj odsjaj u metalnoj vadilici za tortu :)

Benita said...

Tortata je divna i pre lepa!!!

Nale Coolinarija said...

Srecan rodjendan i svako dobro! Tortica je divna. Prelepa ideja sa lopaticom, odraz je fenomenalno doprineo utisku:) Bravoo

Zorica Stajić said...

Srećan rođendan i od ♥ želim sve najbolje. A što se torte tiče, izgleda fenomenalno, verujem i u presek torte a o ukusu ne treba ni raspravljati. Bravo!!!

tanja said...

Sretan rodjendan maloj princezi! :)
A torta izgleda savrseno, slike su prelijepe!

Tadeja said...

Pusa velika slatkici od tete rođene na isti dan pred puuuuno više godina! ;))
Tebi čestitke za tortu, divna je!

Maja Babić said...

Prvo sam se oduševila slikom, jer jeste prelepa, ali i napunile mi se oči suzama na te misli o odrastanju... Sve češće i sama hvatam slične misli, mada su moji klinci mlađi. Dok su bili bebe, nekako nikad da prodje taj (za mene nimalo drag) period, onda postanu slatki i preslatki da ne možeš da ih se nagledaš i nauživaš te čistoće misli u malim glavama... A evo najesen cemo u predškolsko, a kad pomislim na školu, već mi se plače. Ne što mislim nešto loše o školi, nego što je to prvi susret sa moranjem, sa kalupima i šablonima, koja nas manje više prate kroz sav ostatak života. Sebično je želeti da nikad ne odrastu, a opet, upravo to poželim, kad krenem da mislim na tu stranu...

Uh. Iskukah ti se malo, neplanirano, sorry :)

Torta izgleda prelepo, i ja navijam za update sa slikanim presekom, naravno, ako bude tih slika.

Srecan vam rodjendan!

Andrea said...

Sretan rođendan i pusa malenoj. :) :*

Reformica izgleda savršeno, mislim da ću se i ja morati okušati u izradi ovog Maja & Dade recepta. :)

Maja said...

Olivera, prekrasno ti je ispala, ali uopće nisam sumnjala u tebe i u recept! Sretan rođendan maloj slatkici :)

JA U KUHINJI... said...

Hvala vam svima na lepim željama i na lepim rečima!!
A evo stavila sam i obećane slike preseka ;)

Sweet Corner said...

Wow draga moja, predivan je!!! I sve najbolje slatkici:)

Monika said...

sretan rođendan maloj princezi! torta je savršena, morat ću se i ja okušati u ovom receptu :)

Branka - byB said...

I ja se pridružujem rođendanskim čestitkama uz najljepše želje maloj slavljenici !
Prekrasnu i izvrsnu tortu si joj napravila !

Tanja said...

Neka je malenoj srecan rodjendan! Zelim joj sve najlepse!

Tortica je prelepa, obozavam reformu. Tako jednostavna, a opet vrhunska!

cosmo2503 said...

Gledam ovu Majinu i Dadetovu Reformu, analiziram svaku riječ. Tvoja izgleda prekrasno i čestitam ti.
Moja djeca ne vole orahe, niti bademe niti da bilo šta krcka u korama, nadam se da se tvojoj princezi i malom društvu torta dopala. Sa srećom objema u njenim nježnim godinama.

Post a Comment