Jagode, šlag sa baileys-om i korpice (puslice) sa makom



Potrebno je:

za korpice tj. puslice:
2 belanca
100 g šećera
2 pune kašike maka



za šlag sa baileys-om:
1 kesica šlaga
50 ml mleka + 50 ml baileys-a (karamele)
1 kašika šećera



i još:
oko 500 g jagode
malo meda



Način pripreme:
Za korpice: Belanca sam umutila u čvrst sneg i dodala šećer a zatim i mak. U kesu za friz sam stavila dobijenu smesu, isekla mali otvor i na papiru za pečenje pravila korpice tako što sam prvo spiralno napravila "dno" a onda i obod. Od ove smese dobila sam oko 6-7 korpica.
Rernu sam uključila na 100 stepeni i puslice sušila nekih sat ipo vremena a onda ih još ostavila u rerni dok se skroz nisu ohladile... (možete to uraditi i uveče i ostaviti ih do sledećeg dana jer će tako biti najhrskavije).


Za šlag: Jednostavno umutila sam šlag po uputstvu sa pakovanja s tim da sam polovinu mleka zamenila baileys likerom (naime uvek sam pre za slatku pavlaku nego ovaj šlag iz kesice ali ovog puta zbog arome koju sam htela da dobijem iskoristila sam ovaj iz kesice i bio je...mmmm... njami....)


Slaganje: Na svaku korpicu stavila sam red jagoda, šlaga, jagoda... kako već i od gore prelila sa malo meda... Od gore je mogao da ide i sosić od aceto balsamica ali nekako me mrzelo da se i oko toga petljam...

Ovaj je složila i dekorisala slatkica tako što je jednoj korpici odsekla dno pa je stavila na onu celu (i tako dobila veći prostor) i onda naređala sloj jagoda, šlaga, jagoda...

Ovaj recept šaljem Jovani sa blogom Jojini isprobani recepti u okviru igrice ajme' koliko nas je (koju je pokrenula monsoon) a čija je ovomesečna tema mak...



Isprobano od strane Kuvarice Jele i njene utiske možete videti ovde...
Ostale radove ovog kruga igrice možete videti ovde...

17 comments:

Jovana said...

BOŽANSTVENO!!!

Nevena Buljan said...

wow, pa ovo ti je fantastično, jako mi se sviđa dodatak maka u meringi.. i ja sam ga nešto planirala iskombinirati sa jagodama, njegova crna zrnca mogu dati stvarno zanimljiviji izgled slasticama :)

Just Cake Girl said...

mmmm izgleda fantastično!!! :)

J e l e n a said...

Olivera ovo je umetnost! Nisam ljubitelj puslica ali bi ove veoma rado porobala! Neke stvari treba samo da se urade malo drugačije da bi čovek zavoleo nešto. Prelepo!

Dilajla said...

Gledam ovu divotu ovako rano jutro ,ovu eksploziju boja i divim se...

Sanja Manasijevic said...

Nikako ne volim susena belanca, previse secera za moj ukus. Ali ovo izgleda fantasticno, morala bih bar malo da probam! Svakako bi pojela sav slag i jagode.... :)
Sjajna ideja.

Branka - byB said...

Divno ! Ovakav desert bi kod mene uvijek prošao, volim puslice kada su iskombinirane sa voćem, volim ovu kombinaciju kako si je napravila. Dodatak maka je dao posebnost desertu, ovako složen i dekoriran odlično izgleda. I slatkica je svoj dio odlično odradila :), jako lijepo posluženo !

Bite my cake said...

Olivera, ovo ti je stvarno fantastično! Puslice plus jagode plus šlag....divota!

Ana said...

Uh, jagode, slag, bejlis! Prelepo!

Unknown said...

Fantastično, tako dobro izgleda. Mmmm!

Maja said...

Olivera, savršena ideja u prekrasnom desertu!

Laka kuharica said...

Krasno izgleda, odlična ideja! Nije lako za napraviti, zar ne? Jedino što zaista ne volim, to je kombinacija voća i šlaga. Morala bih smisliti neku zamjenu - možda mousse od bijele čokolade?!

Andrea said...

Kako ovo izgleda prekrasno i nježno! Kombinacija je za mene puno pogodak i sigurno bi uživala u ovom desertu.:)

Marina said...

Ajme divote!!

Вера said...

Puslice sau savrsene!

nina.klemen said...

recept i slike su me osvojili, moje nepce će uživati u ovome. Prelijepo iskombinirano! Probat ću!

Kuvarica Jela said...

Fantastično i božanstvenog ukusa, sa malim izmenama isprobano (na blogu) :)

Post a Comment