Mg Mivela napici za zdraviji stil života


Po meni nije samo leto vreme za osvežavajuće napitke, i u hladnim danima čaša napitka na bazi svežeg voća i Mg Mivele prija organizmu jer pojačava imunitet, poboljšava zdravlje, daje snagu i energiju...


Danas vam predstavljam recepte za dva napitka koje je osmislio Centar dr Gifing. Ovaj i još par zanimljivih recepata za napitke na bazi Mg Mivele i voća i povrća možete videti na ovom linku i preporučujem da ih i sami napravite i obradujete svoj organizam :)



Mg Mivela je  prirodno mineralna voda koja sadrži 343 mg magnezijuma u jednom litru (ujedno ta količina zadovoljava dnevnu potrebu organizma za magnezijumom). A s obzirom da je magnezijum mineral koji se ne proizvodi u našem organizmu neophodno je obezbediti njegov svakodnevni unos. I zato ja biram upravo Mg Mivelu kao vodu koju svakodnevno koristimo kako u napicima ovog tipa tako i samostalno kad ožednimo. Magnezijum inače smanjuje umor, deluje antistresno a i utiče na smanjenje grčeva u mišićima pa je samim tim Mg Mivela savršena kada se bavite fizičkom aktivnošću i svoj organizam i mišiće izlažete naporu.



Ananas sadrži vitamin B koji poboljšava rad nervnog sistema a i, između ostalog, dobar je za ublažavanje bora i regeneraciju kože tako da ovaj ukusni napitak zaista prija organizmu, a priprema je jako jednostavna...


Nananas

Potrebno je:
(za 4 osobe)

800 ml soka svežeg ananasa
sok 4 limuna
šaka listića sveže nane
400 ml Mg Mivele

Način pripreme:
Svež ananas sam oljuštila, iseckala na manje komade a onda "propustila" kroz sokovnik.
Dodala sam zatim sok limuna, mentu i sve prelila Mg Mivelom, promešala i servirala.
Pri serviranju u čaše sam stavila po koju krišku limuna i kolut ananasa te malo leda (mada njega možete i izostaviti).



Pomorandža, vanila i cimet u kombinaciji sa Mg Mivelom su sjajan napitak za zimske dane. Pomoranža sadrži vitamin C, neophodan za imunitet, a pored toga ovaj napitak čisti telo od toksina i štiti kožu od prevremenog starenja.



Señorita Orandžanita

Potrebno je:
(za 2 osobe)

4 pomorandže
2 prstohvata vanile u prahu
2 prstohvata cimeta
200-300 ml Mg Mivele



Način pripreme:
Sveže isceđen sok pomorandži pomešala sam sa vanilom, cimetom i Mg Mivelom a zatim servirala.
Pri serviranju u čaše sam stavila i po koju krišku pomorandže, šipkicu cimeta i eventualno malo leda.


1 comments:

Anonymous said...

Stvarno dobra ideja za napitke za jacanje imuniteta. Kod nas nema vode sa magnezijumom (barem ja ne znam), ali moglo bi da se proba i sa obicnom vodom. Ja nekad u limunadu stavim i djumbir, meni se kombinacija svidja, a verovatno je i zdrava.

Post a Comment