Pašteta od tune i pasulja / Bean and tuna pâté


Pašteta, namaz ili umakalica odlučite sami... Ovaj dip možete servirati na prepečenom hlebu (natrljanog belim lukom) i sa malo crvenog luka ili paradajza od gore a može biti i fina umakalica sa čipsom od tortilja recimo...



Što se mlevenja tiče možete koristiti ovaj nastavak za sladoled kod aparata sa fotografije iznad ili električnu seckalicu a možete i ručno što više sve zgnječiti i spojiti... nikakav problem.



I da, možete napraviti ovu paštetu i jesti na pikniku, plaži, pauzi na poslu... Priprema je krajnje jednostavna a uživanje zaista maksimalno :)



Potrebno je:
(za 2-3 osobe)

1 konzerva belog pasulja (400 g)
1 konzerva tune u komadima (100 g)
1 čen belog luka
1-2 grančice svežeg origana
sok pola limuna
himalajska so, biber
malo maslinovog ulja

i još:
tortilje
maslinovo ulje + himalajska so + ljuta, dimljena, paprika



Način pripreme:
Priprema paštete: U električnu seckalicu  stavila sam sve sastojke za dip (ili kroz ovaj aparat propustite sve sastojke) tj. pasulj, tunu, beli luk i malo svežeg origana i sve dobro smiksala a onda po ukusu dodala soli, bibera, limunovog soka i maslinovog ulja. Stavila sam paštetu u frižider da se dobro ohladi a onda servirala sa čipsom od tortilja.



Priprema čipsa od tortilja: U činijicu sam stavila maslinovo ulje, himalajsku so i dimljenu, ljutu, papriku. Tortilje sam sekla na 16 delova i ređala u pleh, na papir za pečenje, premazane začinjenim maslinovim uljem sa obe strane. Pekla sam 7 minuta na 200 stepeni tj. dok nisu porumenele, pazite brzo pregore, i pekla sam u više tura...

2 comments:

Anonymous said...

Odlična kombinacija!

Anonymous said...

Sjajna ideja! Bas zanimljivo i mora da se napravi!

Post a Comment