Grilovane lignje sa mladim krompirićima


Par osnovnih i jednostavnih namirnica je sve što vam treba da se mirisima i ukusima teleportujete na more, na neku lepu plažu, pod neku staru maslinu ili palmu ako više volite...



Potrebno je:
(za 4 osobe)

2 pakovanja lignji (oko 800 g)
1 kg mladih krompira
malo maslinovog ulja
2-3 čena belog luka
sok i kora jednog limuna
himalajska so, biber
malo svežeg vlašca
100 g bebi blitve



Način pripreme:
Krompir sam oljuštila, isekla na krupnije i obarila u dosta slane vode a onda ocedila i ostavila 15-ak minuta da se malo prohlati tj. prosuši.
U veliki, tučani, tiganj, stavila sam krompir, prelila maslinovim uljem i stavila u rernu na 220 stepeni dok krompir nije fino porumeneo sa svih strana (oko 40 minuta, s vremena na vreme sam ga okrenula).



Izvadila sam krompir iz rerne i tiganja, tiganj stavila na ringlu, dodala malo maslinovog ulja, sitno seckan beli luk i predhodno očišćene i prosušene lignje pa ih pržila na naglo dok nisu blago porumenele sa obe strane. Kada su lignje pustile tečnost vratila sam krompir u tiganj, dodala limunovog soka i kore, malo vlašca, soli, bibera i sve kratko još prodinstala (dok krompir nije upio tečnost) a onda odmah servirala sa po kojom kriškom limuna, malo bebi blitve i još malo maslinovog ulja.

2 comments:

irenalana said...

Divne slike a i jelo izgleda odlicno

Anonymous said...

Okružena morem i ljubitelj morskih plodova ov je recept koji mi se veoma dopada

Post a Comment