Slatka špageti pita / Sweet spaghetti pie


Pored recepta za slanu špageti pitu (sa šparglama) danas sa vama delim i recept za slatku varijantu... Jako fino i osvežavajuće, posebno sa "brdom" svežih jagoda pride...



Potrebno je:
(za okrugli kalup prečnika 22 cm)

250 g špageta
2 jaja
350 g rikote 
100 g smeđeg šećera
1 burbon vanilin šećer
kora i sok jedne narandže
100 g suvog grožđa

i još:
malo prah šećera
sveže jagode


Način pripreme:
Sveže ceđenim sokom narandže prelila sam suvo grožđe i ostavila 10-ak minuta.
U većoj činiji pomešala sam jaja, sir, šećer, vanilu, koru narandže, suvo grožđe i sok u kome je bilo a onda dodala dobro oceđenu pastu skuvanu prema uputstvu sa pakovanja.
Sve sam dobro promešala pa preručila u okrugli kalup (namazan puterom) te stavila u rernu na 220 stepeni na 40-ak minuta.


Kada je od gore porumenelo izvadila sam iz rerne, sačekala 10-ak minuta a onda servirala posuto sa malo prah šećera i ukrašeno listićem mente te servirano sa malo svežih jagoda.

4 comments:

katin špajz said...

e, ovo prvi put vidim... i svaki put se zapanjim koliko li ima kombinacija od sastojaka koje tako dobro već poznajemo. Sviđa mi se ideja, moraću da probam da je napravim u nekom kalupu sa rupom u sredini, vreujem da bi moglo...

Anonymous said...

Sad mi nije jasno zasto mi do sad nije palo na pamet da pravim slatke spagete. Kakva sjajna ideja! Fotografije su ti carobne!

Anonymous said...

Nešto sasvim drugačije, tome se uvek obradujem!

JA U KUHINJI... said...

Devojke zaista je super i sa par uobičajenih sastojaka dobije se nešto neuobičajeno :)

katin špajz: I sama sam se dvoumila između ovog oblika i pečenja u kalupu za kuglof sa rupom... tako je možda još i bolje jer se dobije više hrskavih delova ;)

Post a Comment