Obrok salata sa piletinom


Lagana i osvežavajuća salatica. Pošto je vreme roštiljanja meso možete ispeći i napolju, na roštilju, i ubaciti u salaticu... Sveža jabuka, badem i sve ostalo je lep kontrast mesu i super se slaže...



Potrebno je:
(za 4 osobe)

150 g mix salata
50 g sveže rukole
50 g svežeg bebi spanaća
2 pileća filea
1 jabuka (greni smit)
1 avokado
šaka badema
50 g plavog sira
50 g parmezana u listićima
1 manja glavica crvenog luka

za preliv i marinadu:
1 kašičica senfa
1 kašičica meda
sok jednog limuna
70 ml maslinovog ulja
pola kašičice suvog bosilja
pola kašičice suvog origana
malo granula belog luka
himalajska so, biber




Način pripreme:
Priprema preliva i marinade: U manju teglicu sam stavila sve sastojke i dobro promućkala.
Meso sam premazala pripremljenim prelivom, ostavila sat-dva u frižideru a onda na naglo ispekla u livenom tiganju. Prekrila folijom i ostavila da odmori dok nisam pripremila i ostale sastojke.



U činiju za salatu stavila sam sve vrste salate, dobro promešala a onda dodala na listiće sečenu jabuku i avokado te crveni luk, opet promešala i onda dodala meso sečeno na kockice, plavi sir, listiće parmezana, badem i na kraju sve obilato prelila pripremljenim prelivom (pre upotrebe opet malo promućkati).


SAVET: Korak-po-korak čišćenje i seckanje avokada: Nožem isecite avokado (u krug) po dužini sve do kosčice. Okrenite svaku stranu u suprotnom smeru. Razdvojte avokado na dva dela. Energično zabodite nož u koščicu i blagim okretom noža okrenite koščicu a zatim i izvadite. Zavucite kašičicu između kore i "mesa" i vucite po celoj površini. Odvojte koru i isecite avokado na listiće.

1 comments:

Anonymous said...

volimovakve salate sa piletinom. meni to bude super ručak

Post a Comment