Pileća (pasta) salata sa pesto sosom


Pasta koju možete jeste dok je još vruća, sveže pripremljena, a podjednako je fina i kada se ohladi (možete je spakovati za ručak na poslu, užinu detetu ili hranu za boravak u prirodi....).
Piletinu možete i izostaviti ili je zameniti nekim ostatkom mesa koje imate od predhodnog dana (iz supe ili pečenog)... 


Potrebno je:
(za 4 osobe)

500 g sitnije paste
400 g kuvanog kukuruza
1 velike pileće grudi
himalaska so, biber
1 kašičica dimljene paprike
malo maslinovog ulja

za sos ala pesto:
50 g sveže rukole
50 g svežeg mladog spanaća
šaka badema
1 čen belog luka
40 g parmezana
oko 50 ml maslinovog ulja
sok pola limuna
himalajska so


Način pripreme:
Priprema pesto sosa: U električnu seckalicu stavila sam rukolu, spanać, badem, beli luk, parmezan, so, limunov sok i malo maslinovog ulja pa pulsno miksala dok se sve nije fino ujednačilo. Pred kraj miksanja dodala sam i "mrvicu" hladne vode.


Priprema mesa: Piletinu sam iseckala na sitne kockice, posolila, pobiberila i posula dimljenom paprikom. Na malo maslinovog ulja ispržila sam meso često mešajući dok nije blago krenulo da rumeni. Sklonila sam ga s vatre i ostavila da se prohladi.


Pastu sam skuvala prema uputstvu sa pakovanja, procedila i u još vrelu pastu umešala pesto sos, dodala eventualno malo vode u kojoj se pasta kuvala. Kada se sve fino sjedinilo dodala sam kuvani kukuruz i pripremljenu piletinu, sve sam dobro promešala i stavila u kutije čuvalice pa kada se prohladilo poklopila i odložila u frižider do korišćenja.


Pred serviranje salaticu sam promešala, dodala malo maslinovog ulja, parmezana, seckanih badema, rukole i eventualno još malo limunovog soka.
Napomena: Šerpice sa fotografija su Metalac posuđe i možete ih potražiti u njihovoj on-line prodavnici ili nekom od mnogobrojnih prodajnih objekata...

1 comments:

Anonymous said...

Super izgleda ova pasta, dusu dala za detoksifikaciju nakon proteklih 20 dana...

Post a Comment