Tagliatelle sa povrćem


Lagana i zdrava pasta za čiju pripremu vam treba 15 minuta tj. dok se skuva pasta gotovo je i sve ostalo. Idealno za letnje dane... Ako želite postan obrok samo izostavite feta sir a ako ne volite ljuto nemojte staviti ljutu papričicu ;)


Potrebno je:
(za 4 osobe)

500 g tagliatelle-a
1  glavica brokolija
1 glavica crnog luka
3 srednje šargarepe
2 male (bebi) tikvice (ili jedna velika)
2 čena belog luka
grubo mleveni biber
himalajska so
maslinovo ulje
malo feta sira (opciono)
malo ljute papričice (opciono)
malo suvog origana


Način pripreme:
U puno ključale (slane) vode kuvala sam male "cvetiće" brokolija 2 minuta a onda ih izvadila na tanjir i u istoj vodi kuvala pastu prema uputstvu sa pakovanja.


Na malo maslinovog ulja propržila sam luk seckan na rebarca, zatim dodala šargarepu i tikvice sečene na rezance... Kada su omekšali (posle 5 minuta) dodala sam sitno seckan beli luk, i (kuvani) brokoli pa sve zajedno dinstala još minut a onda dodala i kuvanu pastu, sve dobro promešala, posolila, pobiberila i servirala.


Na tanjire za serviranje stavila sam pastu, posula krupno mlevenim biberom, iseckanom ljutom papričicom, izmrvljenom fetom i sve prelila sa još malo maslinovog ulja.


Savet: Pasta je jednako fina i vruća a i hladna tako da je možete i unapred pripremiti, rashladiti i pred serviranje "začiniti" sirom, ljutom papričicom, biberom i sa malo maslinovog ulja.
Napomena: Šerpice sa fotografija su Metalac posuđe i možete ih potražiti u njihovoj on-line prodavnici ili nekom od mnogobrojnih prodajnih objekata...

7 comments:

Vesna Nesic said...

Mnogo mi se sviđa!

Laka kuharica said...

Tagliatelle sa svime obožavam, a ovo je naprosto divno. Naročito ideja kako rezati povrće! Em fino, em izgledno!

Anonymous said...

Sastav povrća koja ulaze u pastu obećava zdrav i dobar ukus, a izgled i kolorit tako privlači da ovo mora da se proba! :)
Sanja

asja said...

ovo se gadno improvizovao da izmislja recepte! i sve tako suvo bez ikakvog vezivnog sosa? pa to nikakav ukus nema. ajte, molim vas...... ili ne staviti taljatele e servirati samo povrće, ilo dodati supe u kojoj se kuvalo povrće pa servirati kao polu-čorbu ili napraviti neki niskokalorični sos

JA U KUHINJI... said...

visnja 00: Probajte pa sudite a u ostalom ukusi su različiti tako da...

Anonymous said...

@visnja 00 >Očigledno ti treba još životnog iskustva!!! Po pravim ljubiteljima paste najbitniji sastojci, a nekad i jedini su: VRHUNSKO (domaće) Extra Virgin maslinovo ulje i beli luk (Aglio e Olio)! I po meni je i to dovoljno (što i ovaj recept sadrži), a sve ostalo su igrarije sa raznim ukusima, strukturama, bojama... A o kakvim supama, čorbama i nisko kaloričnim sosevima ti ovde pričaš?!?! Svašta ccccc...
Ovo je klasična prolećno-letnja pasta TAGLIATELLE DE LEGUMES
Sanja

Anonymous said...

Savrsenstvo za tople dane!
Slazem se sa Sanjom, za vrhunsku pastu je dovoljno samo dobro maslinovo ulje i beli luk. Dakle, nista biljna pavlaka, nista tecna pavlaka, nista slatka pavlaka, ili ne daj boze majonez sto takodje vidjam. I da - ukusu se razlikuju, za mene je ubedljivo najbolje povrce samo oprano i ocisceno. Ne bih nikad rekla da ovako nesto nema ukusa.

Post a Comment