Osvežavajući smoothie od dinje


Kada je lepo i toplo vreme telo prosto vapi za nekim osveženjem. Smoothie je jedno od tih osveženja koje vraća u život, okrepljuje i dušu i telo. Kombinacija sastojaka zavisi od sezone i vaše mašte i čini mi se da šta god da "smućkate" ne može biti loše... 
Ja sam se ovog puta odlučila za dinju kao "glavnu zvezdu" jer je sada u sezoni, jako je slatka i krcata korisnim sastojcima. 


Bilo kako bilo ako nemate vremena da sami seckate i kombinujete sastojke za smoothie u Idea prodavnicama prodaje se seckana kombinacija voća i povrća već spremna samo da je ubacite u blender, dodate malo vode, biljnog mleka, jogurta, kefira ili neke druge tečnosti i u par sekundi najzdraviji fast food je pred vama. Ta varijanta je zgodna i ako nemate sve potrebno kući a glupo vam je da kupujete po jednu šargarepu, bananu, par listova kelja i slično.


Post je nastao u saradnji sa IDEA voće i povrće gde možete nabaviti, dnevno sveže, voće i povrće, po povoljnim cenama (a ove nedelje je "nedelja osveženja" i na akciji su lubenice, dinje, krastavac, paradajz...).


Potrebno je:
(za 2 osobe)

1 manja dinja
1-2 cm korena svežeg đumbira
1-2 kašičice meda (po ukusu)
šoljica kockica leda
malo sveže mente


Način pripreme:
U blender sam stavila seckane banane, dinju koju sam predhodno očistila i iseckala na kockice, rendan đumbir, sok pomorandže, malo meda, svežih listića mente i kockice leda. Sve sam dobro smiksala, sipala u čaše i servirala sa malo svežih kuglica dinje i listićima sveže mente.


3 comments:

Unknown said...

Tako si nas lepo podstakla sa ovim smutijima...K je jedan dan napravila po tvom receptu S sa kivijem, a onda je palicu preuzeo A i sada nas svaki dan iznenadi sa novim ukusima i kombinacijama.

Laka kuharica said...

Fino i divno. Ja ipak preferiram voće takvo kakvo je, ali vjerujem da je ovo super ukusno.

Petra Kranjica said...

Super izgleda!

Post a Comment