Bruschetta sa biftekom i chimichurri prelivom


Ponekad svečani ručak (ili večera) ne mora da prođe u pripremanju "tone" hrane od koje nam posle bude teško... Ponekad sa par lepih i ukusnih zalogaja možemo zadovoljiti sva svoja čula... Jedna od predloga je da napravite bruschetta party... Recimo bruschette sa dimljenim lososombruschette sa kruškama i brie sirom, bruschette sa namazom od avokada, bruschette sa šampinjonima i ove sa biftekom... Uz koju čašu vina mislim da je jelovnik sasvim dovoljno svečan ;)

Potrebno je:
(za 2-3 osobe)

2-3 veće šnicle bifteka debljine oko 3 cm
2 kašike worcester sauce-a
2-3 kašike maslinovog ulja
himalaska so, sveže mleven šareni biber

za chimichurri preliv:
1 veća veza svežeg peršun lista
3 čena belog luka
1 kašičica suvog origana
70-100 ml maslinovog ulja
2 kašike sirćeta od maline (ili vinskog sirćeta)
1 ravna kašičica tucane, ljute, paprike
himalaska so, biber

i još:
čen belog luka
maslinovo ulje
mini paradajz


Način pripreme:
Meso sam isekla na deblje šnicle, premazala mešavinom worcester-a i maslinovog ulja i stavila u frižider na 24 h. Pred pečenje izvadila sam ga iz frižidera sat-dva pre da dobije sobnu temperaturu.
Chimichurri preliv sam napravila tako što sam pomešala sitno iseckan peršun list, sitno iseckan beli luk, maslinovo ulje, ljutu, tucanu, papriku, sirće od maline, so i biber.
Hleb sam isekla na kriške, pekla u rerni 10-ak minuta da postane hrskav a onda natrljala belim lukom i posula sa malo maslinovog ulja. (Možete ga tostirati i u tostu ili u gril tiganju).


U međuvremenu sam zagrejala gril tiganj, meso posolila i pobiberila i pekla po 2-3 minuta sa svake strane a zatim izvadila na tanjir, prekrila alu folijom i ostavila da odmori 5 minuta.
Na pripremljeni hleb stavila sam seckano meso i obilato prelila pripremljenim prelivom te "ukrasila" sa malo mini paradajza.

5 comments:

Jeka i Maja said...

Uh, uh.. Divno! <3

(Maja)

Petra Kranjica said...

Ovo je već konkretna brusketa, super!

Laka kuharica said...

U potpunosti se slažem s tobom! problem je u tome što se rijetko naiđe na tako nešto, pa onda sjedimo i prejedamo se, a baš bez veze. Ovo je odlična ideja za zaista elegantan i svečan obrok.

Branka - byB said...

Izvrsno ! Jako mi se sviđa ova ideja pripreme i serviranja bruskete sa biftekom, ukusno znam da je :)

Anonymous said...

Biftek je za 10 plus!

Post a Comment