Čorba od kelerabe i blitve


Uh... kad vidim kelerabu ja se poprilično "nakostrešim"... Ne znam zašto ali nikako mi nije omiljena povrćka... ali kada se našla u OrganicBg Delivery korpi znala sam da je greh ne iskoristiti je... I ono što sam vremenom otkrila je da je najbolje i najlakše "zakamufliram" u čorbici i čak šta više volim čorbice sa kelerabom ;)


OrganicBg Delivery 
U čorbicu sam dodala još blitvu i par začinčića i zaista je bila jako fina i okrepljujuća... Ako želite možete dodati malo kisele pavlake od gore a i ne morate...

Potrebno je:
(za 4 osobe)

2 mlade kelerabe
1 veća veza blitve
2-3 manja, mlada, krompira
1 glavica crvenog luka
2 čena belog luka
2 cm korena svežeg đumbira
malo maslinovog ulja
himalajska so, šareni biber
vode po potrebi
par kašika kisele pavlake


Način pripreme:
U lonac sam stavila kelerabu iseckanu na listiće, krompir na kockice, crni luk, beli luk, koren đumbira, nalila vodom i stavila da se kuva dok povrće nije omekšalo. Par minuta pred kraj kuvanja na pari sam kuvala blitvu oko 5 minuta a onda je prelila ledenom vodom.


Izvadila sam koren đumbira, dodala polovinu kuvane blitve, soli, bibera i sve dobro smiksala (u blenderu) pa kuvala još svega par minuta.
Čorbicu sam servirala sa preostalom kuvanom blitvom, prelila sam je i sa malo maslinovog ulja i stavila po kašiku kisele pavlake.


Recept je objavljen u julsko-avgustovskom broju magazina MEZZE na str. 26-27.

1 comments:

prekratakdan said...

Nikada je nisam kuhala i ne znam što bi s njom, a isto sam je dobila i hvala ti za ideju, znači đumbir joj paše, super, sve imam!

Post a Comment