Jake pileće šnicle


Još jedan recept sa Fairy Platinum izazova. Ovog puta u pitanju su jake pileće šnicle... Klasika...  Gorica Nešović doduše u receptu kaže da se šnicle valjaju u brašno i jaja pa prže ali ja sam ih pekla u gril tiganju jer mi se tako učinilo lakše i bolje a i na izazovu su tako radili. 




Sličice pripreme će biti sa izazova jer mi je grupa koja je spremala ovo jelo bila jako simpatična, posebno kada je pravila selfi ;)


"Jake pileće šnicle
Pileće belo meso iseći na tanke šnicle, a ako treba malo ih i izlupati. Začiniti svaku stranu po volji i ostaviti da se odmore jedno 15 min. Onda na svako parče mesa staviti list suvog vrata i list nekog sira - trapist, gauda...šta se ima. Pričvrstiti čačkalicom, uvaljati u brašno pa u umućeno jaje i pržiti u tiganju.Gotovo. Ne zaboravite da izvadite čačkalice "da se neko ne bi nagrdio"


I u originalnom receptu nema priloga pa sam ja napravila ovu boraniju koja se može jesti kako topla tako i hladna s tim da ako je jedete hladnu možete dodati i malo limunovog soka pred serviranje. A šnicle, njih svakako jedite odmah dok su tople jer je meso tada najsočnije...


Potrebno je:
(za 2 osobe)

grudi jednog pileta (2 dela belog mesa)
7-8 listova pršute (ili suvog vrata ili šta imate)
7-8 listova topljivog sira 
so,biber
malo maslinovog ulja

za prilog:
500 g boranije
malo pancete
2-3 čena belog luka
malo maslinovog ulja
himalajska so
tucana, ljuta, paprika


Način pripreme:
Priprema mesa: Svaki komad mesa sam zasekla i rastvorila kao "leptir", dobro izlupala tučkom za meso a onda poređala listove pršute i sira, preklopila i pričvrstila čačkalicama. Gril tiganj sam zagrejala, meso namazala maslinovim uljem, posolila i pekla sa obe strane dok blago nije porumenelo (nisam preterivala da mi se ne isuši meso).
Priprema boranije: Paralelno sa tim očistila sam boraniju i kuvala je 20-ak minuta u dosta slane vode. Kada je omekšala ocedila sam vodu i malo je prohladila. U tiganj sam stavila malo maslinovog ulja i seckane pancete. Kada je slaninica porumenela dodala sam listiće belog luka a malo kasnije i boraniju. Sve zajedno dinstala sam par minuta a onda sklonila s vatre i dodala ljutu, tucanu, papriku.
Serviranje: Na tanjire za serviranje s jedne strane sam stavila pripremljenu boraniju a sa druge meso koje sam isekla na manje parčiće.


Post je nastao uz podršku Fairy Platinum:

 - 3X delovanje protiv masnoće: brzo čišćenje, dugotrajna sapunica, efekat natapanja
- Usudite se da kuvate zahtevna jela jer Fairy Platinum uklanja i najuporniju masnoću

3 comments:

Tanja Leković said...

Dobro zvuče, a i izgledaju :-)
Ja u kuhinju ne ulazim sa puštenom kosom, nikada, pa ne mogu da odvojim pogled od ovih dama sa puštenim kosama koje vijore nad hranom. Izgleda da je sve stvar navike i (bezrazložnih?) strahova.

JA U KUHINJI... said...

Tanja vidiš to nisam ni primetila mada i ja u kuhinji uvek imam vezanu kosu ;)

Ани said...

You know I love your blog, and I was very surprized to see that Fairy Platinum campaign has gone international. http://www.vkusnoteka.bg/2015/06/blog-post_8.html
I also made the chicken roll recipe, however rolled in bacon. Best regards, Ani

Post a Comment