Narandžasta piletina


A evo i recepta za narandžastu piletinu koju ste prvo hteli da vidite na blogu (u ovom postu). Recept je od  Gorice Nešović i u originalu glasi ovako:

"Narandžasta piletina
Pola kilograma pilećeg belog mesa iseći na kockice veličine krupnije trešnje. Na ulju pržiti meso, posoliti i kad ispari sva voda a ono počne da dobija lepu boju, sipati 3 kafene kašičice aleve slatke paprike (nije greška, slobodno). Ko voli i može, može i ljuta paprika. Promešati varjačom kratko samo da se oboji meso i odmah sipati jednu neutralnu pavlaku. Paprika ne sme da izgori, ako nemate sve spremljeno, sklonite sa ringle jer će da propadne. Kad se sipa pavlaka, lepo se nežno promeša, isključi ringla i ostavi da se malo ukrčka. Od začina samo so i biber.
Ovo se jede uz bareni pirinač, klot."



A u mojoj izvedbi sve to je izgledalo za mrvicu drugačije. Svojski sam se trudila da ne izmenim sve i svašta pa sam piletinu samo malo zaljutila, dodala i malo karija i belog luka ;)


Potrebno je:
(za 3 osobe)

1 veće belo meso 
1 prepuna kašičica ljute, mlevene, paprike
1 prepuna kašičica slatke, mlevene, paprike
pola kašičice kurkume
2 čena belog luka
malo maslinovog ulja
oko 200 ml slatke pavlake
himalajska so, biber
200 ml pirinča dugog zrna
malo svežeg vlašca


Način pripreme:
Meso sam iseckala na kockice. U tiganj na malo maslinovog ulja propržila sam blago beli luk, sitno seckan, a onda dodala piletinu i stalno mešajući pržila dok blago nije pobelela. Dodala sam onda obe vrste paprike i kurkumu, sve kratko promešala (na umerenoj vatri da vam ne pregori) i dodala pavlaku pa lagano krčkala dok se nije zgusnulo. Da, dodala sam i soli i bibera.
U međuvremenu sam u dosta slane vode skuvala pirinač (kuvala ga 15 minuta).
Servirala sam tako što sam na dno tanjira stavila pirinač, na to stavila piletinu i gore iseckala malo vlašca.


I naravno posle sam sve te prljave sudove oprala sa Fairy Platinum-om uz čiju podršku je i nastao ovaj post ;)


 - 3X delovanje protiv masnoće: brzo čišćenje, dugotrajna sapunica, efekat natapanja
- Usudite se da kuvate zahtevna jela jer Fairy Platinum uklanja i najuporniju masnoću

1 comments:

Anonymous said...

Znaci to je narandzasta piletina! Fino zvuci, iako me je iznenadila ovolika kolicina aleve paprike. I da, nista bez belog luka!

Post a Comment