Sladoled od avokada i limete


Sladoled bez jaja, finog, egzotičnog ukusa...


Potrebno je:

1 zreli avokado
250 ml slatke pavlake
250 g gustog jogurta
4 kašike šežernog sirupa
1 burbon vanilin šećer
1 limeta


Način pripreme:
Avokado sam dobro smiksala sa malo slatke pavlake a onda umutila ostatak slatke pavlake, dodala šećerni sirur, gusti jogurt, avokado, vanilin šećer, sok i koru jedne limete. Kada se sve fino izmešalo sipala sam u posudu za friz i ostavila da se zaledi. A onda servirala sa malo sveže nane i po kojim kolutom limete.

8 comments:

Unknown said...

Obozavam avokado, a sladoled mi deluje bas primamljivo :)

Milica - Na tanjiru said...

Mmm, skroz fino i neobično!

Bite my cake said...

jako dobra kombinacija!

Anonymous said...

Sladoled od limete sam jednom davno probala u Spaniji i odusevila se. Od tad ga bezuspesno trazim... Pretpostavljam da u ovom sladoledu dominira limeta, jer je avokado i onako prilicno neutralan.

yzse said...

Svaki tvoj sladoled je čista poezija :)
Interesuje me samo koju slatku pavlaku preporučuješ? U Bg-u je uobičajena Megle, ali nije prirodna, ima puno hemikalija i soje, i vidim da mi se dete osipa kad god je koristim. Da li postoji bolja opcija?
Hvala

JA U KUHINJI... said...

Yzse: Jedina prava slatka pavlaka za koju ja znam je Imlekova i isključivo koristim nju, nikakve biljne i one kao za kuvanje... Ja je stavljam i u slana jela, paste... Ma svuda gde treba pavlaka.

yzse said...

Hvala na savetu :)

Branka - byB said...

Sladoled od avokada nisam još probala, baš mi zanimljivo zvuči, a sigurno je ukusan, zabilježen ! I fotkice su mi jako lijepe !

Post a Comment