Semifreddo sa bademima i čokoladom


Malo drugačije serviran sladoled...


Potrebno je:

250 ml slatke pavlake
2 jaja
50 g mlevenih, oljuštenih badema + 20 g seckanih
50 g tamne čokolade + 50 g za prelivanje
2-3 kašike šećera


Način pripreme:
U jednoj činiji za mućenje umutila sam slatku pavlaku.
U drugu sam stavila belanca, dobro ih umutila, dodala šećer a nešto kasnije i žumanca. Kada se sve fino umutilo dodala sam i ulupanu slatku pavlaku. Smesu sam podelila na dva dela i u jednu dodala 50 g otopljene čokolade (i mikserom umutila) a u drugu 50 g samlevenih badema (i ručno nežno promešala).


Posudu u kojoj ću izliti sladoled obložila sam providnom folijom (da kasnije isti lako izvadim). Na dno sam stavila sitno seckane bademe (da prekriju dno) zatim sam sipala čokoladni deo, stavila u friz na par minuta, zatim izvadila, sipala raznomerno sloj otopljene čokolade (opet oko 50 g), pa onda deo sa bademima. Blago sve malo lupkala o podlogu da se poravna, prekrila alufolijom i stavila u friz preko noći.


Pred služenje posudu sam okrenula na odgovarajući tanjir, skinula providnu foliju i sad možete ukrasiti sa malo nekog voća ili preliti karamel kremom, čokoladom... kako već volite. Ja sam prelila sirupom od malina.


Sirup od malina

Potrebno je:

200 g malina
50-100 g šećera

Način pripreme:
U malu kaserolu stavila sam maline i šećer. Ostavila sam pola sata tako da odstoje i puste malo soka a onda na laganoj vatri kuvala 15-ak minuta tj. dok se nije stvorio sirupast sok a maline omekšale. Propasirala sam smesu, vratila u kaserolu i ostavila da se ohladi do služenja.

2 comments:

mignonne said...

Sve jedan receptic lepsi od drugog, ovaj mi je za sada favorit.:)))

Milica - Na tanjiru said...

Jako mi se dopada. Nikad nisam pravila semifreddo i sačuvaću ovaj tvoj recept. U principu je jako jednostavno, nekako sam zamišljala da je komplikovanije.

Post a Comment