Hrana za najmlađe: Kašica od brokolija i kelerabe


U vreme kada ima mnogo finog i mladog povrća treba ga iskoristiti. Ja predlažem u vidu jedne ovako fine, blage kašice... 


Potrebno je:
(6-9 meseci)

1 mladi krompir
pola mlade kelerabe
par cvetova brokolija
malo maslinovog ulja


Način pripreme:
U šerpicu sam stavila kelerabu iseckanu na tanke listiće i krompir iseckan na malo deblje kolutove, nalila vodom da ogrezne i stavila da se kuva. Nekih 5 minuta pred kraj kuvanja dodala sam male cvetiće brokolila i sve zajedno kuvala još 5 minuta.


Ocedila sam vodu (ali sačuvala) a povrće mikserom dobro umutila i onda dodala malo tečnosti u kojoj se sve kuvalo - do željene gustine.


U zavisnosti od uzrasta i navika bebe možete celu kašicu propasirati (ako su mu to prve kašice), možete ovako polu grubo smiksati i dodati malo maslinovog ulja ako je dete već naviklo na to a ako je dete starije i već jede konkretna jela ovo može biti i fini pire uz neko mesance i onda možete dodati i malo himalajske soli.


Napomena: Šerpice sa fotografija su Metalac posuđe i možete ih potražiti u njihovoj on-line prodavnici ili nekom od mnogobrojnih prodajnih objekata...

1 comments:

Branka - byB said...

Za malene zdrava i ukusna kašica, a za nas velike bi ovo bio odličan prilog finom komadu mesa, baš mi se sviđa ! A i posuđe me opet oduševljava !

Post a Comment