Gnocchi sa lososom i graškom


Jako jednostavna i fina pasta... gotova za pola sata... 
Ja koristim slatku pavlaku ali ako vam treba posna varijanta možete koristiti i biljnu a možete je i izostaviti a povećati količinu belog luka i maslinovog ulja... po želji...

Potrebno je:
(za 4 osobe)

1 pakovanje chochhi paste ili neke druge po želji
2 parčeta lososa (oko 400 g)
400 ml slatke pavlake
200-300 ml belog vina
par čena belog luka
400 g smrznutog graška
morska so, biber, suvi peršun list


Način pripreme:
U malu šerpicu stavila sam filete lososa, prelila ih belim vinom i stavila da se kuvaju 5-6 minuta (od kako je provrilo). Izvadila sam ribu a vino procedila.
U dublji tiganj stavila sam par čena belog luka i malo maslinovog ulja pa kada je luk pustio miris dodala sam slatku pavlaku i vino u kojoj se kuvala riba. Sve zajedno sam kuvala 10-ak minuta tj. dok sos nije krenuo da se zgušnjava.


Paralelno sam u dosta vode stavila grašak pa kada je provrilo so i pastu i kuvala dok nije omekšala, oko 12-15 minuta.


Ribu sam razdvojila na manje delove pa kada je pasta bila kuvana ribu i pastu sam dodala u sos i sve dobro promešala a onda i servirala. Od gore sam posula malo suvog peršuna a može i svežeg, ili vlašca ili mirođija ili nešto slično.

4 comments:

Mirjana said...

Ih, kako je dobro!

DjoletovaMama said...

Probali smo danas za rucak ovu posnu varijantu, tacnije muz je spremao :), ali je negde bio zez sa sosom.Ja sam se bavila bebom pa nisam videla sta se desilo, ali iz nekog razloga nije se zgusnuo i bio je zut. Malo smo dodali brasno pa je bilo bolje, pa me zanima sta treba da ispravimo sledeci put :).

Hvala za recept, lepo smo rucali bez obzira na sve :).

JA U KUHINJI... said...

DjoletovaMama: Ne znam, sve zavisi od pavlake koju koristiš tj. te biljne varijante su meni prilično "problematične" ali u principu može se prvo staviti samo pavlaka pa tek kada krene da se zgušnjava staviti malo po malo vina... pavlaka će se svakako zgusnuti pre ili kasnije ;) doduše i ako je sos malo tečniji kada dodaš pastu (onako al dente) i sačekaš par minuta sve će se fino povezati...
Nadam se da sam barem malo pomogla ;)

Sanja said...

Odlično!

Post a Comment