Supa od povrća sa tortellini pastom


Proleće je i kalendarski stiglo... i predlažem vam da obradujete svoje telo nekom ovakvom obrok supicom... Puno mladog povrća, paste, maslinovog ulja... A posle "trk" napolje, u prirodu...


Potrebno je:
(za 4 osobe)

2 veze mladog luka
2 veće, mlade, šargarepe
300 g korena celera
2 veće tikvice
1 l supe od povrća ili vode
250 g tortellini paste sa sirom
2 čena belog luka
4-5 mini paradajza
1 veza svežeg peršun lista
par kašika pesto sosa
malo parmezana
malo maslinovog ulja
morska so, biber


Način pripreme:
Na malo maslinovog ulja propržila sam mladi luk seckan na kolutove, dodala zatim sitno seckanu šargarepu i celer i dinstala dok povrće nije porumenelo. Kada je porumenelo dodala sam i tikvice seckane na kockice, sitno seckan beli luk, so, biber, sve kratko prodinstala i nalila supicom da ogrezne. 


Kada je povrće omekšalo dodala sam tortellini pastu koju sam zasebno kuvala u dosta slane vode 10 minuta (od 15-18 koliko piše na pakovanju). Dodala sam još malo vode, sitno seckanog peršun lista, mini paradajza seckanog na četvrtine, poklopila i ostavila 10 minuta da odmori a zatim servirala.


Na tanjire za serviranje stavila sam supicu, od gore kašiku pesta, posula parmezanom i prelila sa još malo maslinovog ulja.

9 comments:

Zorica Pavlovic said...

i sad ko bi mogao da joj odoli....slike su fantastične:))

Miodrag Surac said...

Volim sto je povrce ostalo u prirodnoj boji a to je super, jer nemoze jelo da bude ukusno ako nema i prijatan izgled. Pozdrav...

Anonymous said...

Stvarno divna sup,te jako volim a presretna sam d ai moja 'erka rado jede.Podeljeno na Fejsu

Unknown said...

Juce sam pravila..jedna rec - FANTAZIJA..hvala,olja..jedva cekam novi recept

JA U KUHINJI... said...

jelena kovacevic Super, baš mi je drago da ti se svidela :)

Mirjana said...

Znaci tortelini mogu i ovako...sjajno!

Branka - byB said...

Pravi proljetni ručak, odlično pripremljeni tortelini na zdraviji , a rekla bih i ukusniji način od uobičajenoga. Jako lijepo sve izgleda, i dobar kruh sam odmah uočila :)

Anonymous said...

Kad pomislis da znas sve o supama od povrca i onda nadidjes na ovaj recept i vidis da imas jos puno da naucis... Izostavila sam tortelinije, umesto tortelinija upotrebila domaci fide i dobila fantastican obrok! Hvala na receptu!

JA U KUHINJI... said...

Sladoled ❤❤❤

Post a Comment