Pileća čorbica sa povrćem / Chicken soup


Posle sve te teške i "svečane" hrane čorbica poput ove je zaista "chicken soup" kao samostalni obrok, da vam okrepi telo... Ako je želite dodatno "olakšati" izbacite "zapršku" sa puterom i brašnom...



Potrebno je:
(za 4 osobe)

2 batka i karabatka
3 šargarepe
pola korena srednjeg celera
1 glavica crnog luka
1 šolja smrznutog graška
pola glavice manjeg karfiola
par zrna šarenog bibera
2 čena belog luka
70 g putera
2 kašike brašna
morske soli i bibera po ukusu
malo svežeg peršun lista
limun


Način pripreme:
U šerpu sam stavila meso, nalila vodom da ogrezne i na laganoj vatri kuvala, poklopljeno, dok nije provrilo. Tada sam dodala cele (očišćene) šargarepe i celer a onda i na pola sečen crni luk (sa sve spoljnom korom, samo sam ga dobro oprala i kratko prepekla na plotni tj. sklonila šerpu s vatre, na ringlu stavila parče alufolije a na nju luk sečenom stranom na dole, kada je porumeneo ubacila sam ga u šerpu a šerpu vratila na ringlu). Dodala sam i par zrna bibera.



Na umerenoj vatri, tek onako lagano da vri kuvala sam dok povrće i meso nisu omekšali a onda sam izvadila meso, sačekala malo da se prohladi i iseckala ga na sitne komade, šargarepu iseckala na kockice i celer takođe. Sve to sam stavila u drugu šerpu, prelila proceđenom supom, dodala sada i na sitne cvetove odvojen karfiol i smrznuti grašak te beli luk i sve opet vratila da se kuva nekih 15-20 minuta. 



Posle tog vremena posolila sam supu i dodala mešavinu otopljenog putera i brašna. Sve sam dobro promešala, kuvala zajedno još nekih 5 minuta a onda servirala sa seckanim peršun listom i kriškom limuna.

5 comments:

irenalana said...

I kod nas je bila jedna slicna supica juce za rucak

Anonymous said...

Odlična čorbica :)

Bite my cake said...

divna, okrepljujuća, baš ono što nam treba poslije ovih lagdana

Boby said...

Predivna čorbica, prava za ovo vreme posle teške i kalorične hrane!

Anonymous said...

Super, super! Slicno i ja pravim, samo sa prazilukom i skidam obavezno kozu od piletine. Mi smo uvek jeli pilecu supu sa limunom, tako se jede u Makedoniji, sto je delu moje rodbine na severu Srbije bilo jako cudo.

Post a Comment