Salata od grilovanog povrća i piletine


Svečana hrana ne mora uvek da bude teška a ni komplikovana za pripremu... dovoljno je malo mašte i od običnih namirnica napraviti nešto jako fino, ukusno, lagano i dekorativno.
Svima koji danas slavite Božić želim srećan praznik! 

Potrebno je:
(za 2-3 osobe)

dva pileća file-a
1 manji patlidžan
2 male tikvice
po jedna žuta, crvena i zelena paprika
2 glavice crvenog luka
1 zelena salata
2-3 čena belog luka
oko 70-80 ml maslinovog ulja
malo suvog peršuna
so, biber
zrna nara


Način pripreme:
Prvo sam u jednoj činijici napravila začinjeno maslinovo ulje čime sam posle sve mazala. Znači u činijicu sam sipala maslinovo ulje i dodala rendan beli luk, so, biber i suvi peršun.


Povrće sam iseckala na krupnije tj. patlidžan na krugove, tikvice na elipse, luk na režnjeve (ali da ostanu "spojeni" korenom), papriku na trakice. Sve sam malo posolila i premazala pripremljenim maslinovim uljem. I meso sam premazala takođe.
Na gril tiganju sam ispekla svo povrće i meso, meso zatim iseckala na trakice i onda je sledilo ređanje.


Na tanjire sam stavila po malo salate (seckane na trakice), po malo od svakog povrća, po koju trakicu mesa, posula sam sa malo bobica nara, prelila sa malo aromatizovanog maslinovog ulja a i sa malo sirupa od nara... Ako treba još malo posolite i to je to.

4 comments:

Marija said...

Tako bih rado sada smazala ovaj tanjir pun vitamina :)
Znajuci kakva nas jaka i kaloricna hrana ocekuje u narednom periodu, ovo dodje kao melem za dusu zaista. Jedino uvek imam tu dilemu u kombinovanju slatko/slanih dodataka, nekako nece da sklizne niz nepce, pa nece :)
Veliki pozdrav od jedne nove blogerke.
Pozdrav :)

What's for dessert? said...

Mljac!

Just Cake Girl said...

Prekrasna salata!

Anonymous said...

Ovo je za mene pileca salata - bez majoneza, bez pavlake i ostalih nepotrebnih dodataka. Grilovano povrce, njami, nista bolje. Olja, da mi nismo nesto u rodu?

Post a Comment