Kakao keksići iz aparata za keks


A evo i poslednjeg recepta za keksiće u ovom nizu ;)... 


Potrebno je:
(za 30-ak keksića)

90 g putera
90 g smeđeg šećera (smiksanog u prah)
1 jaje
ekstrakt ruma
50 ml hladnog mleka
230 g OŠTROG brašna
20 g kakao praha
pola kesice praška za pecivo


Način pripreme:
U činiju za mućenje stavila sam omekšali puter, dobro ga umutila mikserom pa dodala smeđi šećer i nastavila sa mućenjem dok se sve fino nije sjedinilo. Dodala sam zatim jaje a nešto kasnije i mleko i rum. Kada se sve lepo umutilo malo po malo dodala sam mešavinu brašna, kakao-a i praška za pecivo. Miksala sam dok se svi sastojci nisu spojili (ne preterujte).


Smesu sam na 15-ak minuta stavila u frižider a onda kašikom punila aparat za keks i istiskivala željene oblike DIREKTNO na lim.
Keksiće sam pekla 12 minuta na 200 stepeni a onda ih vadila na rešetku da se ohlade pa ih spremila u limenu kutiju.

5 comments:

Laka kuharica said...

Do danas nisam ispekla baš ništa. Gledam ove tvoje prekrasne keksiće i sve planiram, planiram .... Ovo će biti prvi praznici bez moje mame i ništa me ne veseli.

Bite my cake said...

krasni su!

dona2005 said...

Odlične fotke!
Koji je to aparat za kekse? Gdje ste ga nabavili?

JA U KUHINJI... said...

dona ovde možeš videti kako izgleda (http://1331999.blogspot.com/2013/12/osnovni-keks-iz-aparata-za-keks-lesnik.html) a ima ga u većim hiper marketima raznih firmi...

Anonymous said...

Keksici danas napravljeni (i smazani). Nemam aparatic za keks, pa sam po Oljinom savetu smanjila mleko i rastanjila testo, pravila (prevelikom) modloom okrugle keksice i pecatila ih. Vec mi je dato do znanja da vrlo brzo moram da napravim drugu turu.

Post a Comment