Obrok salata sa piletinom i breskvama


Salatica koja se sprema za 20-ak minuta, ringlu je potrebno uključiti na desetak... i lagan, hranljiv i super ukusan obrok je tu! Uz to svako može slagati salatu po svojoj želji i dodati malo više ovoga ili onoga...


Potrebno je:
(za 2 osobe)

1 velika glavica zelene salate
50 g sveže rukole
2 batka i karabatka
400 g mini paradajza
1 velika glavica crnog luka
3-4 sveže breskve
125 g mozzarelle
šaka badema
1 glavica belog luka


za preliv:
70 ml maslinovog ulja
3 kašičice sirupa od nara
2-3 kašike aceto balsamica
morska so


i još:
50 ml maslinovog ulja
kašika brašna
malo ljute mlevene paprike
so, biber


Način pripreme:
Obe vrste salate sam dobro oprada i osušila.
Meso sam odvojila od koske i kože, iseckala na sitne kockice, posula sa malo brašna, ljute mlevene paprike, soli i bibera.


U tiganju na maslinovom ulju propržila sam čenove belog luka sečene na pola, dok nisu porumeneli, a onda ih izvadila i na tom ulju ispržila meso dok fino nije porumenelo, izvadila i njega na tanjir.


Zasebno sam iseckala luk na rebarca, posolila i ostavila malo da odstoji a posebno iseckala paradajz na pola, breskve na kriške, mozzarellu na kockice, badem na drupnije delove...


Na tanjire za serviranje svako po volji može da slaže svoju salatu a ja sam je složila ovako: stavila sam malo zelene salate i rukole, breskvica, mozzarelle, piletine, mini paradajza, pečenog belog luka, seckanih badema i sve obilato poprskala dresingom... da prelila sam i sa onim uljem u kome se pržilo meso ;)


Ovaj, moj, recept objavljen je u dvobroju magazina MEZZE na str. 28.29.

9 comments:

Unknown said...

sve je predivno...ali, ja nikako nemam hrabrosti za ovakve kombinacije....jednostavno se ne usuđujem ni probati...stara baba :)

Dajana said...

Ja jednostavno obožavam salate u kombinaciji voća i povrća. Još kad dodaš i malo mesa, ništa ljepše nakon užasno vrućeg dana, i hranjivo i osvježavajuće da se povratiš u život.

Tajana said...

Eeeee, ja sam danas spremala sa piletinom i poromandzom, i još sam natrpala nekih stvarčica...i mom mužu se baš dopala a meni je ta pomorandza nekako štrčala, i rekoh mu - ja mislim da bi bolje išla breskva. Objaviću neki dan, ali ova mi se sad više sviđa :-))

Petra Kranjica said...

Zanimljiva kombinacija.

pekarica-suzyca.blogspot.com said...

Volim takve kombinacije ali ih nažalost retko spremam. Ova tvoja salata je baš po mom ukusu!

Amaterka said...

Neobična salata koja izgleda stvarno fino :)

mignonne said...

Moram priznati da se ne bih setila da napravim takvu kombinaciju, ali kad ti to sve uslikas dodje mi da poruckam i fotkice!:)) p.s. srecan put i lepo se provedite!:)))

Marinica said...

Izgleda tako primamljivo! I ukusno i šareno :)

Lidija said...

Obozavam voce u salati. Ovo deluje bas mljac:)

Post a Comment