Piletina sa mladim povrćem


Prilikom spremanja pizza ostalo mi je tikvica i pečurki  pa sam rešila da iskombinujem sa mladim krompirom, malo piletine (deci) i dobili smo fin i lagan ručak...

Potrebno je:
(za 4 osobe)

1 kg mladog krompira
400 g bebi tikvica (zelenih i žutih)
300 g šampinjona
4 batka i karabatka

za marinadu:
prepuna kašičica senfa
prepuna kašičica meda
1 čen rendanog belog luka
4 kašike maslinovog ulja
malo sveže mlevenog bibera


za sos od gustog jogurta:
1 pakovanje dukatino grčkog jogurta
1 glavica belog luka
malo peršun lista
malo soli i bibera

i još:
malo maslinovog ulja
malo putera
malo suvog ruzmarina, peršuna


Način pripreme:
Krompir sam oljuštila i stavila da se kuva 20-ak minuta u dosta slane vode. Čim je tek omekšao procedila sam ga i stavila u pleh na papir za pečenje. Dodala sam onda seckane tikvice, pečurke i sve dobro začinila solju, suvim začinima i listićima putera. Ubacila sam i jednu celu glavicu belog luka (sa sos od gustog jogurta) i stavila da se peče na 200 stepeni 20 minuta.


U međuvremenu sam napravila marinadu za meso tako što sam pomešala sve sastojke, odvojila meso od kostiju i umešala u marinadu.


Kada je rerna odpištala svoje na pleh sam stavila rešetku, na rešetku meso (kožom na gore),posolila ga, uključila program pečenja dole u kombinaciji sa ventilatorom i nastavila da pečem još nekih 20-ak minuta tj. dok meso fino nije porumenelo a i povrće. (nešto pre sam izvadila onu glavicu belog luka jer je bila mekana).


Kada se beli luk malo prohladio istisnula sam ga iz ljuske, dodala gusti jogurt, peršun list i malo soli i bibera pa sve dobro promešala.
I znači servirala sam u tanjire malo povrća, malo mesa, paradajz salate i pored stavila ovaj fini sosić od gustog jogurta.

9 comments:

Iva said...

It must be tasty! Greetings from Poland.

Matejka - Life tastes like chocolate said...

Odlično! I prekrasne fotke :)

sashkonela said...

Pravi letnji rucak! Kako se samo setis da ovo stavis na resetku, ovo izvadis, ovo vratis.. Pravo iskustvo, svaka cast!

Teti Konstantinidou said...

This is a lovely 'ratatouille' you made. We often roast vegetables in Greece but we use olive oil instead of butter, which makes your dish tastier. Would you also roast the tomatoes? Roasted tomatoes are delicious and so good for your health.

Anonymous said...

Ja sam ogladnela citajuci recept i gledajuci ove prelepe fotografije. Ovo je za mene idealni rucak (ili u nasem slucaju, vecera)! Nista lepse od mladog povrca!

Kuvaj za me said...

Divno zvuci, divno izgleda.Zamisljam kako dobto mirise...mmmm

Tina Vesić said...

Malo nespretan način čestitanja, ali Srećan rođendan :)))

JA U KUHINJI... said...

Hvala Tina :)

Anonymous said...

Ne znajuci da nemam piletinu vec krmenadle u frizideru napravila sam ovu marinade. Ispostavilo se da je marinada savrsena i za svinjetinu! Pecurke sam zamenila paprikom, sve ostalo kao kod tebe. Olizali smo tepsiju!

Post a Comment