Šta i kako sa biftekom?

Mora da je većina vas "zatrpana" keksićima i drugim raznim đakonijama... Svima koji sutra slavite želim srećan Božić, da ga provedete u miru, zdravlju i veselju okruženi dragim ljidima... A i vi koji ne slavite želim vam lep i prijatan dan ;).
Ja sam poprilično daleko od bilo kakve svečane trpeze a stomačni virus koji me je uhvatio doprineo je da sam poprilično daleko i od bilo kakve hrane jer mi je muka na samu pomisao o istoj...
Ipak rešila sam na jednom mestu da objedinim recepte koje imam za biftek jer je meni nekako takva hrana najsvečanija a po mom ukusu. Nisam ljubitelj pečenja, sarmica, pihtija... i ne volim da se prejedem pa da mi bude teško. Volim pojesti jedno ovakvo parče mesa, malo priloga i to je to... sita i zadovoljna :). I dok ja tražim neku novu ideju za biftek (slobodno mi dajte predlog) vi možda neku svoju nađete ovde :))
...Naslovi su linkovi ka receptima...





















10 comments:

Zoka said...

Predivno! Prava oda bifteku. Ni ja ne volim praznično prežderavanje. Nekako mi je januar pun praznika, rođendana i slava pa ispada da bukvalno svaki treći dan praznujemo i jedemo i jedemo. :) Želim ti da što pre ozdraviš. :)

Milin Kuvar said...

Obožavam tvoje bifteke! Znam da sam došla pravo kod tebe a blog kada sam spremala svoj prvi biftek :) Super selekcija recepata. Ja volim dobre komade mesa za svečane prilike, nešto kao velika karamelizovana šunka sa karanfilićem ili dobro self made pečenje, ali mi je i biftek u tom rangu. Sad smišljamo novogodišnji meni i to meso mi se provlači kroz svaku ideju :)

Unknown said...

Super što si sve objedinila na jednom mesu.Iskreno,mislim da si što se mesa tiče neprevaziđena.
Moja Petra je prošle nedelje preležala stomačni virus i baš joj je bilo loše.Želim ti brzo ozdravljenje!

Sandra said...

Volim što svaki tvoj post ima neku priču, ima dušu, mada je u ovom slučaju bolest u pitanju, ti to ipak podeliš sa nama. Brzo nam ozdravi!
A što se bifteka tiče, biću iskrena, nikada nisam probala ni spremala, ali nakon ovih predloga, čekam samo povoljan trenutak. ;)

What's for dessert? said...

Auuuuu, koliko kombinacija!
Želim ti brzo ozdravljenje!

Anja said...

Ajme, prefine kombinacije!

Dolce Fooda said...

Maslinka, kakva galerija... potpuno impresionirana.

Dunja said...

Eciklopedija bifteka! Moram priznati da nisam baš neki mesožder, a nisam ni neki vegetarijanac. Jednostavno prolaze dani i ne pomislim na meso, no.... koji puta upadnem u takvu krizu, da kupim na tržnici naj veći mogući biftek, trčim s njm kući i još u kaputu palim plin i mećem na tavu tri komada. Moja kćer mi kaže, pa valjda je pametnije pojesti dnevno komadić mesa, a ne se ovako izluditi. Pa je pametnije je, no šta mogu.
Od svih, glasala bi za prvi, onaj sa šampinjonima, makar su svi predivni. Ja znam peći biftek u komadu, ohladiti ga i služiti ga u hladnom bifeu. A inače mi je favorit File Welington.
Hvala na čestitci, sve naj bolje i tebi.

Branka - byB said...

Primjetila sam već ranije tvoje kombinacije bifteka, svaka na svoj način zanimljiva i sigurno jako ukusna. Odlično mi je što si ovdje objedinila sve recepte, ovo je uistinu hrana i komad mesa za najsvečaniji stol ! Svaki bi rado probala,uistinu su odlično iskombinirani i pripremljeni i izgledaju tako dobroooo, a za početak zastala sam kod ovoga sa crnim vinom i suhim šljivama.

Anja Marsic said...

haha pa ovo je mrak, kolekcija bifteka :D svaka ti cast! Dodajem jos samo biftek u umaku od tartufa jer sam tooliko slaba na njega da me sram i priznati :D

Post a Comment