FBI rukavice

Posle jako duuuugooooo vremena evo mene opet u FBI rukavicama. Mislim da već godinama nisam napisala post na zadatu temu, najbliže sam bila prošli put kada je Ana bila pod istragom ali osim hleba koji sam iovako nevezano pravila i pored dugog spiska na kraju sve je ostalo "mrtvo slovo na papiru"... Ovog puta zarekla sam se da neće biti tako i na vreme pokušala sve da isplaniram da kasnije ne bude "iznenađenja".
Kao što znate pod istragom je Jelena i spadam u onu "manjinu" koja je imala čast i lično je upoznati... i jeste da je to bilo kratko i nekako na brzinu ali ipak... Dovoljno da upotpunim sliku o njoj kao o jednoj nežnoj, prefinjenoj, pedantnoj i detaljnoj osobi :)... ma Jelena je super i zato sebi nisam mogla da dozvolim ni pod tačkom razno da propustim i ovaj krug...
Je neću kuckati ovde isprobane recepte (kao što ni do sada nikad nisam radila) već ću samo dati svoj komentar na svaki a recepte imate ako kliknete na naslov svakog jela.



Predpostavljam da se od mene baš i nije očekivalo da isprobam ovaj recept, Jelena priznaj da si iznenađena ;) ali, ali... Dobila sam kesicu čvaraka uz reči da ih slatkica obožava i... odmah mi je sinula lampica gde sam videla zgodan recept za pogačice sa čvarcima... 
I šta reći... u receptu mi se najviše sviđa onaj deo gde kaže da na 200 g brašna ide jedno žumance i da čvaraka ide duplo manje nego brašna... Meni je to dovoljno da jako lako količine prilagodim onome što želim... i podatak da se dobiju 3 pleha je, za mene, zlata vredan tako da sam bez mnogo mozganja došla do količina za naša dva "žderavca" koja su bila oduševljena :))



Ovo je već nešto apsolutno u mom fazonu i kao što sam i predpostavila jako nam se svidelo. Nekako je lagano i namaz mi nije "težak" poput onog pravljenog od pasulja tako da će se češće heljda nalaziti i u ovakvom obliku na našem stolu... ja sam samo dodala i malo belog luka jer ga jako volimo i mislim da daje ono nešto celom jelu.

BEČKA PILETINA




I dok smo mi ručali namaz od heljde deca su se jela ovu piletinu. U prvi mah mislila sam staviti i koji red barenog krompira da ne bih morala praviti prilog a na kraju sam se odlučila da skuvam pirinač pride jer mi se učinilo da će biti safta za njega. Nekako sam razmišljala da se slatka pavlaka nema čime zgusnuti i... bila sam u pravu... Bilo je dosta soka kao mleka... jako ukusno ali onako retko... Stavila sam im onda u tanjir pirinač, mesance i taj saft preko i bilo je jako fino.

Ovo sočivo mi je odavno zapalo za oko a u ovim hladnim danima ovakva čorbica neverovatno prija, pogotovo uz tople bavarske kifle... I nama je ovo komotno bio ručak tako da je čorbica bila unapređena u glavno jelo... a kifle smo imali i za večeru. Bavarska peciva sam već pravila i tu sam i znala šta da očekujem ali za one koji nisu toplo im preporučujem da obavezno probaju!




16 comments:

Vesna Nešić said...

Lepo ste se naručkali lepih stvari:-))) Ti nabijaš komplekse sa slikama naročito meni što i nije teško:-)))

J e l e n a said...

Draga Olivera tako mi je drago da sam i ja imala priliku da te upoznam, pa makar i na kratko i nadam se da ćemo se lepo ispričati ovog proleća, samo da nam Ada ozeleni i da malo otopli. Mislim da će se veliki broj blogeraa odazvati jer su slike druženja i brojni postovi pokazali da se svima to druženje dopada. Oduševila si me fotkama, naročito ovima za pogačice. Ti si genije u kuhinji i da znaš jesam bila iznenađena otkud ti sa pogačicama od čvaraka, ali sam pomislila da mora da si dobila neke domaće čvarke i da imaš i domaće brašno pa je sve u "zdravom fazonu". Sve ti je sjajno ispalo, i da namaz od heljde je u tvom fahu. Ja sam se bila navukla na njega kad sam držala djetu, ali toliko sam ga jela da sada ne mogu više da ga okusim, pa tako mi i treba. Piletina jeste i meni bila sa dosta safta, a ne znam ni sama. Ranije sam spremala godinam ai sve je bilo ok, pa mi je palo napamet da nije u pitanju i piletina koja pusti vodu, jer mi se dešavalo da meso pusti toliko vode, kao da je napumpano. Može i kisela pavlaka da se koristi, ona bi verovatno ostala kompaktnija. Bavarčice su ti odlične, a i ti imaš fin recept za njih i znam da ste ljubitelji. Hvala ti na isprobavanju i baš mi je čast što si se vratila u isprobavanje i igrice sa mojim blogom. Slažem se mora sve da se isplanira na početku izbora bloga jer kasnije se sve otme kontroli. Zato jedva čekam novi izbor da vidim ko će biti. Poljubac za tvoje male piliće!

What's for dessert? said...

Odličan odabir recepata i lijepa izvedba.

Sanja Manasijevic said...

Još na FB sam videla sliku čorbe od sočiva i bavarskog i moram da priznam da me proganja....pecivo trenutno i nije baš najpoželjnije kod mene ali nisam sigurna da ću moći da mu se oduprem....
Namaz od heljde mi je isto jako primamljiv kao i ostalo, naravno!

Dunja said...

Divan izbor i jako lijepa prezentacija.

Monika said...

Uf, ove pogačice stvarno izgleda predobro! Sve mi se sviđa, a posebno ova posljednja kombinacija juhice i kiflica. Svaka čast!

Laka kuharica said...

Odličan odabir Jela, ali kao što stalno ponavljam, kod Jelene ne možeš omanuti!

mignonne said...

Bas uzivam u tvojim fotkama, a Jelenini recepti su provereno dobri... divan izbor, sad si mi dala ideju sta bih jos mogla isprobati.;)))

Dilajla said...

Savršen odabir.

Bite my cake said...

Krasan izbor iz Jeleninog bloga, ova bavarska peciva su naroočito neodoljiva, a bome i pogačice!

Unknown said...

Kod Jelene je najteže je izabrati što probati. Odličan odabir i izvrsna prezentacija!

Zoka said...

Slike su odlične kao i izbor jela. Pogacice sa čvarcima su prosto opčinile.

Anonymous said...

Fotografijama si nam dočarala vrhunski užitak u ovim famoznim jelima!

Lijep pozdrav!:)

Zorica Stajić said...

Svaka čast na izboru jela a slike govore više od reči...

Mimi said...

Olja, sve je divno!!! I ja sam planirala praviti ovaj namaz. Verovatno cu ga i praviti jednom prilikom. Ja bavarske kifle uvek pravim po tvom receptu i ne usudjujem se da promenim, ali mozda probam i Jecin...
Divno!!!

Branka - byB said...

Bravo, super recepte si kod Jelene izabrala, pripremila ih i prezentirala. Slike pogačica sa čvarcima su mi favorit , a namaz od šampinjona i heljde sam i ja isprobala i definitivno je zanimljivog i dobrog okusa.

Post a Comment