Punjeni šampinjoni


Posle dugog dana dolazimo kući a u frižideru osim šampinjona koje treba utrošiti i nema bog zna šta... Gledam imam peršuna... setim se da imam malo badema, oraha, uvek maslina, kapra... i setim se da sam jednom prilikom videla negde tu vrstu punjenja (peršun-badem)... onako kao kroz maglu i... improvizujem nešto po svome... Sve u svemu u kratkom roku fina večera bila je na stolu...



Potrebno je:
(za 2 osobe)

500 g velikih kapa šampinjona
1 veza svežeg peršun lista
1 šaka badema
1 šaka oraha
2 čena belog luka
par zelenih maslina
kašičica kapra
malo maslinovog ulja
malo morske soli
50 g gaude
50 g putera
par grančica svežeg timijana


Način pripreme:
Kapice šampinjona sam stavila u vatrostalnu posudu, posolila, u svaku stavila kockicu putera i onda u rernu na 200 stepeni nekih 15 minuta.


U međuvremenu sam u blender stavila peršun list, bademe, orahe, beli luk, masline, kapar... i sve smiksala u što jednoličniju masu dodavajući maslinovog ulja malo po malo... da i soli...


Posle 15 minuta sve kapice sam napunila ovom smesom i pekla narednih 15 minuta a posle tog vremena preko svake pečurke sam stavila kockicu sira i pekla tek dok se sir nije istopio.


Na svaku pečurkicu stavila sam po grančicu svežeg timijana i služila sa mini paradajzom koji sam takođe pekla u rerni (poprskala maslinovim ulje, posolila i pekla nekih 20-ak minuta). Uz malo prepečenog hleba i piva bilo je to fina večera u dvoje...


22 comments:

Anonymous said...

Mislim da se vec rasculo po blogosferi da su voce,cokolada i pecurke moj broj tri na listi onoga sto volim.Nisi mogla naici na bolje u polupraznom frizideru:) Sigurna sam da su ispali ukusno kako izgledaju:))

Laka kuharica said...

Odlično izgledaju i odlična je ideja!

What's for dessert? said...

Zanimljiv nadjev i primamljivo izgleda!

Nale Coolinarija said...

Kod tebe uvek divnih i novih načina pripreme namirnica. Ova kombinacija mi zvuči odlično, a naročito mi se dopada način na koji si sve ovo pripremila - inspiracija u trenutku:))) Pozdrav

Cool Chic Style Fashion said...

Deliziosi
ciao :)

Nada said...

Savršeno Olja, obožavam ih, punjene, pohane ili sa žara, svejedno. Šampinjoni su super, a ovaj tvoj recept mi također zvuči stvarno fenomenalno!

Maja said...

Nisam nikada probala nešto slično s gljivama i mogu samo da zamislim kako je ovo divnog okusa!!

Ana said...

Kao i uvek,Olivera, drugacije i jako zanimljivo!

Bite my cake said...

Krasne fotke, Volim gljive općenito i to na sve načine, odličan su izvor proteina, krasan obrok!

Zorica Stajić said...

Tvoja mašta-može svašta, odabrala si super nadev za preostale pečurke. Ovde je bitna i parola: "Snađi se" i ti si se zaista snašla, izgleda fenomenalno...

Maki said...

meni ovo izgleda divno!

Romana said...

Mmmmm, ja sam gladna!! :)

Mimi said...

Volim skoro sve nacine punjenja sampinjona (osim sa mesom), ali ovakve stvarno nikada nisam probala... Jako fino deluju i moracu ih spremiti! :)

Вера said...

Bas lepo izgledaju!

jubistacha said...

Odlična večera!

mirjana said...

svidaju mi se!!!

Sanja Manasijevic said...

E to treba znati, snaci se sa onim sto imas na raspolaganju. Odlicne su ti pecuke, inovativne i zanimljive.....a sigurna sam i ukusne.

Maja Babić said...

Jako dobro zvuči i izgleda!

Dilajla said...

Fino ,fino.

Dunja said...

Nisam nikad probala ni s orasima ni s bademima, a sigurno je savršena kombinacija, prekrasno.

Kajka said...

hej, pratila sam je tvoj blog ranije, ali kako mi je spamovan, da ne pominjem to, najezim se svaki put, izgubila sam te. Inace, divni recepti uvek. :) Punjene kapice sam jela nekoliko puta, ali nikad sa kostunicavim vocem, mada mi deluje zanimljivo, a i sto je najbitnije, zdravo je. Svaki dan po malo kostunicavog je odlicno :)

JA U KUHINJI... said...

Katarina :) drago mi je da si tu (i da sam ja tebe dodala na listu jer zaista ne znam kako pre nisam ccc....) a što se tiče ovih pečurkica slobodno kombinuj sa koštunjavim plodovima jer se super slaže :) a i što kažeš zrdavi su ;)

Post a Comment