Pivska prevrnuta pizza

Za ovu pizzu "krive" su Pavloska i BiserkO sa svojim receptima Pivo pizza i Prevrnuta pizza (turnover pizza)... Malo sam izmenila tu i tamo svašta-nešto, spojila i evo šta sam dobila :)
Mere ne mogu dati precizno jer u suštini "punjenje" je po želji i sastavu frižidera ali ipak trudiću se da dam neke okvirne mere onoga što sam ja koristila...
Slike mi nisu nešto (i nije mi bilo do fotkanja tih dana) pa sam se dvoumila da li uopšte i da stavljam recept ali ipak... kao što vidite rešila sam da DA :)



Potrebno je:

za testo:
500 g brašna
20 g svežeg kvasca
1 kašičica meda
50 ml toplog mleka
200-250 ml svetlog piva sobne temperature
50 g otopljenog putera
ravna kašičica morske soli

za punjenje:
oko 100 g "cvet kobasice"
oko 100 g praške šunke
oko 50 g suvog mesa
oko 200-300 g mini paradajza
oko 200 g bukovača
oko 50 g crnih maslina
125 g mozzarelle
oko 50-100 ml gustog pasiranog paradajza
par grančica svežeg bosiljka


Način pripreme:
Pravljenje testa: U šoljicu sam stavila kvasac, med i mleko, promešala i sačekala da kvasac krene da radi. U činiju za mešanje stavila sam brašno, so, istopljen puter, nadošli kvasac i malo po malo piva dovoljno da zamesim glatko testo. Dobro sam ga premesila a onda ostavila da naraste.


Pravljenje pizza: Činijice koje sam imala a da mogu u rernu namazala sam puterom, onu gornju ivicu posebno a onda sam krenula da ređam šunkicu (da se sir ne zalepi za činiju), mozzarellu, mini paradajz, šunkicu, masline, pečurke... i na kraju po kašiku-dve paradajz pirea. Od gore sam onda stavljala okruglo razvaljane delove testa (debljine oko 5 mm)...
Pizze su onda išle u rernu uključenu na najjače i pekla sam dok od gore fino nisu porumenele a to je bilo nekih 20-25 minuta.


Izvadila sam pizze, okrenula ih naglavačke i sačekala 5 minuta da se malo odmore a onda nožem odvojila testo od činijica (tamo gde se zalepilo) i polako sklonila činije...(Pazite da se ne opečete na višak soka koji može iscureti)...
Stavila sam onda pizze na tanjir za serviranje i posula sa malo svežeg bosiljka...


Ovaj recept šaljem Ani sa blogom Kašičica šećera & prstohvat soli kao moju ulaznicu za igru ajme' koliko nas je čija je ovomesečna tema pivo...


Ostale radove ovog kruga igrice možete videti ovde...

11 comments:

stocicu postavi se said...

Interesantna ideja:)moj muž će se oduševiti,sigurno ću probati:))

Jovana said...

Hehehe sjajna ideja draga!! BRAVO!!

Dunja said...

Jako lijepo si to izvela, sviđa mi se i oblik i punjenje.

J e l e n a said...

E sad mi je jasno. Znači testo ide preko posude, a obod ide spolja, tj. na spoljašnjoj strani posude. Genijalno!

Bite my cake said...

Ovo meni odlično izgleda, jako fino!

Dilajla said...

Dobro si ti spojila dva receptića i nastade jedan pravi.

Milin kuvar said...

Ali idejica je predivna :) Dobila sam raznorazne kuhinjske djindjuve od decka za godisnjicu i definitivno cu neku iskoristiti i za pravljenje ove pice :) Inace smo picoljubitelji, a jos kad dragom dolijem i malo piva na sve to - bice dobitna kombinacija :)

Andrea said...

Jako mi se sviđa ovakva način pripreme pizze. Nikad nisam ovako nešto pokušala i sad si me baš zaintrigirala. Ne znam zašto nisi zadovoljna fotkama, standardno su dobre. :)

jubistacha said...

Jako lijepo. Nova ideja, za zanimljiviji ručak :)

Maja said...

Olivera, kako ti tijesto fantastično izgleda!! Prvo sam pomislila da si ga punila iznutra, dok nisam pročitala recept. Mora da je savršeno!!
Sad si me navukla :D

Branka - byB said...

O da, uvijek staviti ovako interesantne i dobre recepte. Ovo je super, i slike su skroz dobre, pizza super izgleda !

Post a Comment