Piletina i njoke od bundeve sa žalfijom

Ovo bi mogao biti produžetak prethodnog recepta jer mi je ostalo nešto aromatičnog maslaca pa sam ga rešila iskoristiti sa pilećim belim mesom u kombinaciji sa žalfijom. A onda sam videla i Nadin recept (sa blogom Just Good Food) za njoke od bundeve i kombinacijom svega toga nastalo je sledeće jelo...



Potrebno je:
(za 2 osobe)

2 veća komada pilećeg belog mesa
4 lista žalfije
4 kašičice aromatizovanog putera
malo belog vina
morska so
biber
malo maslinovog ulja

za njoke recept pogledajte kod Nade, ja sam pravila pola mere


Način pripreme:
Meso sam po sredini isekla kao na slici i unutra stavila po kašičicu aromatizovanog putera (puter+malo seckanog ruzmarina+malo belog luka+malo ljute papričice+malo soli) i po 2 listića žalfije, preklopila ga, malo pritisla i dobro prosušila.


Zagrejala sam tiganj sa teškim dnom, dodala malo maslinovog ulja i onda stavila meso koje sam neposredno pre stavljanja da se peče posolila i pobiberila. Pekla sam ga po 4-5 minuta sa svake strane tj. kada je lepo dobilo karamel boju s jedne strane okrenula sam ga i pekla i sa druge dok nije fino porumenelo.


U međuvremenu sam pravila i kuvala njoke...
Kada je meso bilo gotovo izvadila sam ga na tanjir a u tiganj gde se peklo stavila sam malo belog vina i onako ogulila sav onaj fin sosić sa dna tiganja... dodala sam i preostali puter i kada se sve fino ukuvalo sklonila sa vatre.
Na tanjir za serviranje sam stavila meso i njoke, prelila pripremljenim sosom i posula svežom žalfijom.


Recept za njoke prijavljujem kao moju ulaznicu za FBI rukavice (koje je pokrenula Maja) jer ovog meseca istražujemo Nadin blog...


A kada sam već tu prijaviću i 2 recepta koja su ranije isprobana. Prvi je Bruschhette s kozicama i sirom koje sam još davno pravila i više možete videti ovde, a drugi Fettuccine sa šunkom i graškom jer sam ovo jelo sa raznom vrstom paste pravila nebrojano puta...

10 comments:

J e l e n a said...

Ako smem da pitam ovi listići žalfije, da li su iz saksije ili bašte ili se mogu kupiti? Njoke su za pet, a piletina ništa manje. Aromatični puter mu da šmek.

Nevena Buljan said...

ajme ovo je savšeno, pripremila sam jednom piletinu a la Kiev, isto sa aromatiziranim maslacom na ovaj način, i bilo je preukusno. Njoki i cjelokupan ručak ti je za 10! :)))

JA U KUHINJI... said...

Jelena ovi listici zalfije su iz baste (ne moje, dobila sam jednu grancicu) ali imaju se kupiti saksice raznog zacinskog bilja za po oko 60 din. u Idea-i :)

Ebba hvala :)))

fuat gencal said...

Çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılarımla.

Branka - byB said...

jako fino ! njokice su super a meni je piletina neodoljiva ovako pripremljena u aromatičnim i mirisnim kombinacijama. Sve skupa mi odlično izgleda !

Andrea said...

Obožavam dodatak kadulje u ovakvim umacima. Posebno mi dobro paše uz perad.
I sve ostalo što si radila izgleda jako dobro i ukusno. :)

Nada said...

Sve mi izgleda jako jako fino..bruschette se sjećam kad si radila, njokice savršeno izgledaju, kao i piletina..A ovaj umak sa graškom isto jako volim, ali ga rijetko radim..Hvala Olja!

Maja said...

Joj, počele su bundeve! :)
Draga Maslinka, sve ti tako krasno zvuči i izgleda :)

Josipa said...

ajme meni, ostala sam bez riječi! ovo bi bio idealan ručak za mene :)) šteta što nisi recept objavila ranije jer sam imala kadulju i nisam znala što bih s njom, sad je više nema :( u svakom slučaju, pamtim recept i pravim prvom prilikom :))

Laka kuharica said...

Sve krasno izgleda, ove njoke nisam primjetila, moram ih raditi čim nam počnu bundeve. Ja žalfiju imam u tegli i super uspijeva.

Post a Comment