Kajgana sa lisičarkama

Imala sam gljive lisičarke i prilično sam mozgala šta i kako s njima a onda sam za početak napravila najjednostavniju moguću kajganu jer sam želela da baš one a ne nešto drugo dodje do izražaja... Kasnije sam i punila tikvice ali o tome u sledećem postu...



Potrebno je:

300 g gljiva lisičarki
1 manja glavica crnog luka
5 jaja
malo maslinovog ulja
morska so


Način pripreme:
Na malo maslinovog ulja prodinstala sam luk a onda dodala i lisičarke i nastavila sa dinstanjem 10-ak minuta. Posolila sam i dodala jaja koja sam predhodno samo izlupala u jednom tanjiru, bez mućenja... Blago sam mešala celu stvar i sad prži se dokle volite... Moj dragi voli jako "balavu" kajganu, što se vidi iz priloženog ali vi je slobodno možete peći malo duže tj. prema svom ukusu...


Znam da jelo nije ispalo bog zna kako fotogenično ali je, iako krajnje jednostavno, jako fino i ukusno... Uz svež hleb kojim se sve to lepo moči i odgovarajuću salaticu milila jedna :)


10 comments:

Iiiii said...

Kakav divan dorucak!!! Sada me stvarno zanima kako se lisicarkama pune paprike...cekam sljedeci post sa nestrpljenjem!

Josipa said...

gljive na kajganu su mi jako fine, a gljive na ovaj način baš dođu do izražaja! :) jako lijepo, meni je ova kajgana baš fotogenična :)

J e l e n a said...

nedavno sam dobila punu kesu pecuraka pravo iz sume, naravno onaj koji je brao se dobro razume...pekla sam ih u rerni sa puterom....ovo je jednostavna ali jako lepa ideja...nekada su jednostavne stvari i najlepse...steta sto se kod mene na pijaci prodaju sampinjoni sada su poceli sa shitaki pecurkama, a vrganja ima samo susenog...pecurke se ne koriste dovoljno u nasoj ishrani..valjda zbog straha od trovanja...cak i veliki lanci hipermarketi ih nemaju....

Laka kuharica said...

Stršno: ja još na poslu, pred sami kraj radnog vremena, gladna, a ti s ovim divnim gljivama! Pravo mučenje, a o slinama do poda da i ne pričam. Uf, uf, i još uf! Obožavam gljive!

Miodrag Surac said...

Tako nesto ja bih jeo ujutro jer ima dosta kalorija a pravo da kazem volim takva jela.Zdrava jednostavna...

Branka - byB said...

uh ovo je jako finoooo..... :), baš otvara apetit. Odlično si iskoristila gljive. Ja ih na žalost premalo koristim iako ih volim, sada si me ujedno i podsjetila da bih se mogla ovih dana počastiti jednom ovakvom kajganom :)

Andrea said...

Iako nisam veliki ljubitelj jaja ova kajgana mi se jako sviđa zbog dodatka lisičarki koje su mi predivne. :)

Nada said...

Gljive s jajima..savršeno! Nema mi boljeg!

cosmo2503 said...

Meni se sviđa ta mekana kajgana kao za tvog dragog, djeluje mi sočno. Lisičarke viđam po Mercatoru u posljednje vrijeme i baš sam se pitala ako bi ih nabavila što bih s njima. Kajgana mi izgleda kao najbolje rješenje, premda su one tikvice za prste polizati.

Mala kuharica Sandra said...

Bas tako i ja radim. Gledam malo po netu da promenim recept, vidim dodaju beli luk, neko uopste ne stavlja luk... ali sada kada vidim da i Ti tako radis - ostajem pri starom, dobrom receptu ;)

Post a Comment