Tatar biftek

Kompjuter mi dušu vadi poslednjih dana jer više neradi nego što radi i zaista me izluđuje... uz to sam bila bolesna pa ni na nebu ni na zemlji a i posle toliko prejedenja za praznike i nije mi bilo do hrane i spremanja...





Ovo je "zaostatak" od tih dana prejedanja koji nikako da stignem da postavim... I neću sada ovde davati recept za tatar biftek jer u biti ništa ja tu nisam izmislila samo sam sa vama želela da podelim svoje oduševljenje ovim jelom koje sam sada prvi put pravila a i jela... I možda deluje malo komplikovano svo to seckanje i mešanje ali u suštini je jako jednostavno a krajnji rezultat fantastičan.
Sastojaka kojih sam se držala (i načina pripreme) možete videti ovde ... količine smo doduše prilagodili sebi... I mi smo jeli na prepečenom tostu, namazano sa malo putera i od gore ide malo žumanca... da nebi bilo hladno žumance dragi tražio da ga mrvicu obarim pa da bude kao jako rovito... i mogu vam reći da to jaje od gore baš da finu notu... Ma bilo je super i drago mi je što sam eto još jednu stvar naučila da spremam... i što mi se svidelo... pa bez obzira što se radi o živom mesu :)...



9 comments:

Monika said...

tatarski biftek jaaako volim...nisam ga doduše nikad spremala...jedem ga uglavnom kod svoje najbolje prijateljice za neka slavlja...njen tata ga odlično sprema...najbolji se na tostu sa malo maslaca, baš kao što ste ga i vi jeli :) a ovo žumanjce mi je novost...sve u svemu, sjano izgleda!

Maja said...

Sjec, sjec, sjec... Predobre su ti fotke :)
Tartarski biftek nisam nikad probala, vjerujem ti na riječ da je ukusan.
Nadam se da ti komp nije pošendrcao ka moj neki dan :)

Nevena Buljan said...

jaoo..ovo obozavam..i od moje prijateljice tata to fenomenalno napravi :D i uvijek jedemo to za njen rođendan..pravo umijeće ;)

Maja Babić said...

Probala sam jednom, davno, i nije mi se dopalo. Mada sam shvatila da kako godine idu ima sve manje stvari koje mi se ne dopadaju, i da sada rado jedem nesto sto ranije nisam. Mozda probam tatar jos jednom, jako lepo izgleda na tvojim fotkama...

Pozdravi!

Nina said...

iskreno nisam jela i nekako baš i nisam sigurna bi li mi odgovaralo, slikice su ti stvarno predivne

Anonymous said...

Moram priznati da nisam ljubitelj tatara (iako biftek volim english :) ), nekako mi okus potpuno sirovog mes nikako ne odgovara, ali znam cijeniti trud jer nije lako napraviti dobar tatar.

nadam se da si ozdravila, i ja sam već drugi dan Nove godine uhvatila gripu i "za glavu i za rep"- sad se vež lakše diše :)

JA U KUHINJI... said...

joj Majo kompjuter na kome ja radim je totalno out... disk mu zeza i izgleda da ce ici na zamenu... puca sistem, sad smo sve izbrisali, ponovo instalirali... ma uzas... mrzim te zavrzlame sa kompjuterima...
a studena ja sam barem bolje :) pa je sve nekako lakse...
sto se tice zivog mesa ma i ja kad razmisljam ovo-ono ali odvazila sam se da probam i jako mi se svidelo i sto mamajac kaze mnogo toga nekada nisam jela a sada obozavam :)

Marija said...

Meni je trebalo bas dosta vremena da sebe nateram da probam tatar. Od tada ga obozavam :) Bas si me lepo potsetila da ga pravim :)

Anonymous said...

Ovo sam totalno neplanski probala prije 16tak godina. Gledala sam prijateljicu koja je radila kao glavna kuharica u jednom restoranu i ona je to tako spretno pravila da sam se i ja odvazila da probam. Ukus je nezaboravan, ali bas kao i sushi ovo jedem samo iz pouzdanih izvora a sama se ne usudjujem praviti, barem ne jos...Probala bih i iz tvojih ruku ;)))

Post a Comment