Piletina sa povrćem

Opet sam imala ostataka od prethodnog ručka (šnicle i prilog od šargarepe) i par stvari koje je trebalo utrošiti (brokula, pavlaka, sir) i nastalo je ovo jako ukusno jelo :)




Potrebno je:

4 pileće snicle od belog mesa
1 jaje
malo brašna
1 praziluk
50 g pancete
2 šargarepe
1 manja glavica brokule
150 g ementalera
50 ml pavlake
malo maslinovog ulja
malo soli


Način pripreme:

Belo meso odvojila sam od kostiju, isekla na 4 šnicle, malo izlupala i onda uvaljala u brašno-jaja+so-brašno i ispekla na ulju...ocedila na papiru za upijanje.
Na malo maslinovog ulja propržila sam slaninicu seckanu na štapiće a onda dodala praziluk seckan na kolutove i dinstala dok malo nije omekšao a onda dodala šargarepu i dinstala dok šargarepa nije omekšala. Posolila sam i dodala malo peršun lista.


Brokulu sam isekla na manje cvetove i kuvala 8 minuta a zatim procedila i prelila ledenom vodom pa opet dobro ocedila.
Na dno vatrostalne posude stavila sam šargarepu, preko je išao red mesa, prelila sam ga sa malo pavlake (ne preterivati jer se pavlaka slije u šargarepu dole), preko sam stavila sloj listova sira... onda je išla brokula i sve zajedno u rernu na 15-ak minuta na 200 stepeni.


Posle 15-ak minuta od gore sam obilato posula, ovog puta, rendan sir i vratila u rernu na 5-10 minuta tj. dok se sir fino nije otopio.


Izvadila sam iz rerne da se malo prohladi a onda servirala... Prilog nije bio potreban, eventualno može neka salatica i to je to...

3 comments:

Andrea said...

Često izmišljam jela kad mi ostane pomalo svega u frižideru. Obično sve uvalim u wok i eto gotovog ručka. Sviđa mi se i ova tvoja zapečena varijanta pogotovo mi je privlačan topljeni sir i komadići špeka na fotkama. :)

Monika said...

potpisujem Andreu :)) ovo je taman po mom ukusu!

Anonymous said...

izgleda vrlo dobro i ukusno:)

Post a Comment