Brokoli sa bademom

Kompjuteru je zamenjen disk, sve ponovo instalirano i namešteno i nadam se da me više neće tako cimati... Mislim pre mesec dana smo menjali disk i sve sređivali i... dobro je da mi to nije glavni kompjuter u stanu već "pomoćni" za surfovanje pa i nije bilo nekih podataka u njemu inače... grrr... ne smem ni da pomislim...
Uz to bolest koja je protutnjala kroz mene otišla je... sva prejedanja prošla i zaboravljena... jelka sklonjena, sve vraćeno u normalu i... opet mogu početi da kuvam :) ...




Potrebno je:

1 veliki cvet brokolija
šaka-dve badema
3-4 kašike hlebnih mrvica
2-3 čena belog luka
maslinovo ulje
so
peršun list



Način pripreme:

Brokoli sam isekla na manje cvetove i kuvala 8 minuta u slanoj, ključaloj, vodi... ocedila sam ih... prelila ledenom vodom pa opet ocedila.
Na maslinovom ulju propržila sam bademe seckane na listiće i sitno seckan beli luk. Kada je luk pustio aromu dodala sam malo hlebnih mrvica i mešala dok i one nisu malo dobile boju a onda sam ubacila brokoli. Posolila, dodala peršun list i možda još minut dinstala.



Kada sam sklonila s vatre sipala sam u činiju za služenje i prelila sa još malo maslinovog ulja.
"Prilog" uz ovo je bio biftek pečen na grill tiganju preliven sosom od sitno seckanom mladog luka, sitno seckanog čena belog luka, malo belog vina i malo pavlake ukrčkano na saftu koji je ostao od pečenja mesa... Posula sam i sa malo badema od gore i sve u svemu bilo je božanstveno :)



Recept je isprobala MirjanaR...


Ovaj moj recept je objavljen u specijalnom, posnom, izdanju časopisa "Hrana i vino" pod nazivom INTERNET@lije novembra 2009.-te godine.

4 comments:

Monika said...

nisam još probala brokulu u kombinaciji s bademima ali izgleda i zvuči fantastično! :)

nlo said...

jednom sam u jednom restoranu (u njemačkoj) jela zapečenu brokulu sa sirom i bademima i bila je izvrsna.recept neznam ali mogla bi improvizirati jer kombinacija je odlična!

Andrea said...

I meni je ovo jako zanimljiva kombinacija i rado ću je isprobat. Mislim da bi bilo odlično dodati i sir kao kaže Nlo. :)

Anonymous said...

Ovo mi jako fino zvuči, idući put kad brokula bude na repertoaru, sigurno će biti s bademima!

Post a Comment