FBI rukavice

Igra FBI rukavice mi se jako dopada. Ideja je super a pokrenula je mamajac... svakog meseca bira se blog koji treba malo detaljnije pogledati, nešto napraviti i napisati svoje utiske...
Ovog meseca blog je da mi je nešto slatko ... Blog je fenomenalan i tek kada sam krenula detaljnije da ga gledam videla sam koliko mi je divnih stvari promaklo. Super su mi recepti ali i uvodi koji su jako duhoviti, pričice super i sve-sve mi je jako lepo, simpatično i zaista blog je fantastičan.
I pošto se ja baš nisam mogla zaustaviti na jednoj stvari probala sam više toga. Nešto je odavno bilo u planu, nešto tek sad otkriveno ali sve u svemu bolje da krenem...




Ovaj recept mi se učinio jako jednostavan i bez mnogo petljanja a setila sam se i jedne Oliverove varijante sa krompirom i pečurkama pa sam onda njemu napravila ovu varijantu a meni sa krompirom i pečurkama. Obe su bile super... Jedino što sam ja jedno minut pekla otvoreno na programu grill čisto da mi se slaninica malo zapeče a da se meso ne prosuši... I rezultat vrhunski :)







Tekst koji ide kao uvod u recept mi je fenomenalan, pogotovo priča o batatu. I ja ga tako dugo tražim i želim probati ali sad... ma ne znam... Sve u svemu ja sam deci pravila ovako meso u bademima i zaista je fenomenalno... tako posebno a tako jednostavno... Znači opet brzinski recept sa super rezultatom.






I dok su deca jela file s bademima mi smo ga jeli spremljen na ovaj način. Doduše ovo za nas i nije ništa novo jer ga u 90 % slučajeva moj dragi jede baš tako... prosto ga obožava... Doduše ja prepečem tost pa file ispečem na naglo, izvadim na hleb i tek onda solim a onda u moči od mesa ispržim jaja i pažljivo ih prebacim preko da se ne raspadnu... I ovo je znači još jedan savršen-brzinski recept...






E ovde već nije sve išlo kao po planu. "Listajući" blog na svakom koraku Ana-Marija je hvalila ove keksiće i bez mnogo dileme rešila sam da ih probam... Mada mi se prvo učinilo da ide malo brašna, mnogo čokolade... ali sve sam ja lepo radila kako piše i kada sam probala malo testa prepala me so i baš sam se uplašila kakav će krajnji rezultat biti tj. ponadala sam se da će sve one silne kockice čokolade ublaziti slanoću testa i da će sve biti o.k.



I dok sam ja brinula o jednom snašlo me drugo... Ukus savršen ali raspali se gotovo svi do jednog... I sad jedan valjak sam ispekla a drugi zamrzla i čeka praznike i sve se nadam da će onda nešto biti bolje... Naime jako su ukusni, nisu preslani već taman kako treba i sve je to o.k. ali raspali su se. I mislim da sam ih ipak trebalo malo duže peći od "tačno 12 minuta", mada vidim da su nekima od vas i super ispali ali... čekala sam da se ohlade, nisam ih odmah dirala... sve sam radila kako treba ali ipak... Nekako sam ih još i uspela slikati ali jeli smo ih uglavnom kašičicom... Doduše do kraja meseca ispeći ću ja i onu drugu polovinu pa možda ovde ubacim dodatna iskustva...




I za kraj recept na koji sam prvo naletela kada sam krenula u "detaljan" pregled bloga... i pomislila da će se mojim klincima sigurno svideti... Naime par puta sam pokušala da napravim domaći čips ali nisam bila zadovoljna a sad... ma prezadovoljna...



Sve sam radila po uputstvima i ispao je savršen. Doduše u mojoj rerni tura se pekla 20 a ne 10 minuta ali sve jedno super je... ceo fin i hrskav... ma deca su me napala da sam ga jedva uspela slikati i samo je komentar bio:"to je sve? :("... a to je valjda i najbolji komentar...



I dragi moji od mene toliko u ovom izveštaju... :)

11 comments:

Maja Babić said...

Ala si ti bila vredna... Svaka cast! Ovo je do sada najsira analiza ;)

Monika said...

ti si stvarno bila vrijedna, nema šta :) sve sjejno izgleda...piletinu sa buđolom sam i ja mislila raditi, a onda sam ipak pravila lagano slane keksiće koji mi nisu uspjeli, a sad se mislim šta bih još :)

Anonymous said...

Pa ti si prava inspektorica, svaka čast! Krasno ti je sve ispalo. Radila sam i ja piletinu s porilukom, i lagano slane čokoladne. Sve je super!

Andrea said...

Wow kak si ti vrijedna! Stavrno na tom blogu ima toliko finih stvari da se teško odlučiti za samo jedan recept. :) Sve izgleda krasno, a na lagano slanim čokoladnim keksima se uopće ne vidim da su se raspali! :)

Marija said...

Divno! I ja sam mislila da pravim file sa bademima :) Stvarno je jako tresko odluciti se za samo jedan recept. Sve izgleda super!

Ana-Marija said...

svaka cast - ti si bila i prevrijedna! :) drago mi je da si uspjela pronaći ponešto što ti se sviđa, ali jedino me brine zašto ti lagano slani nisu dobro uspjeli ako si ih radila savim prema uputama. J sam ih radila u 4-5 navrata i svaki je put sve bilo ok, a na forumu je nekoliko cura čak i slikom pokazalo uspješne rezultate. Baš mi je žao što i kod tebe nije tako završilo :(

nlo said...

bravo maslinka! i mene zanimaju ovi fileti s bademima neznam oću li i koliko ću stići malena mi je dobila vodene kozice i traži svu moju pažnju tako da nemam puno vremena za experimentiranje, nisam još ni na temu naranča ništa napravila:)

JA U KUHINJI... said...

hvala vam drage moje...
nlo malenoj zelim brz i lagan oporavak...budi kraj nje a eksperimentisanje moze malo i da saceka :) ... ma ni ja jos nista nisam pravila na temu narandze mada imam nesto u planu...:)

Вера said...

Sve je prelepo,svaka cast!

Anonymous said...

stvarno su bila vrijedna! svaka čast... sve izgleda predivno, a pogotovo čips... što se tiče keksa, ja sam ih pravila dvaput i oba puta su uspjeli, ja sam stavila manje čokolade (ne znam jel to mogući razlog), a sve ostalo radila po receptu... inače, ja sam za istragu odabrala njoke :) pozdrav!
volim_kuhati.bloger.hr

Sanela Mallory said...

Svaka čast! To je stvarno deteljna analiza bloga. I sve je tako lijepo!
I ja imam negativno iskustvo s lagano slanim keksićima. Držala sam se recepta, ne znam što sam zabrljala. Keksi su se raspadali kad su bili poptpuno hladni, samo su se mrvili, uopće se nisu dali držati u ruci. U receptu piše da se mogu jesti i mlaki, moji su se, dok su bili mlaki mogli eventualno jesti žlicom s lima:DDD
Maslinka - ti i ja idemo u ponavljače:) Znam da drugi imaju pozitivna iskustva s tim kolačićima, ali ja sam negdje pogriješila, ali ne znam u čemu.

Post a Comment